Erdoğan: Rusya hafife alınmamalı

Erdoğan: Rusya hafife alınmamalı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Balkan turunun ikinci durağı olan Sırbistan’da Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç tarafından resmi törenle karşılandı.Görüşmelerin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.Bir gazetecinin,...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Balkan turunun ikinci durağı olan Sırbistan’da Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç tarafından resmi törenle karşılandı.

Görüşmelerin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Bir gazetecinin, Putin'in yapmış olduğu açıklama ile ilgili olarak neler düşünüyorsunuz? Kendisi Avrupa ve dünyanın çok önemli bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu ifade etti" sorusunu yanıtlayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:


BATI TAHRİK POLİTİKASI GÜDÜYOR
"Şu anda Batı'nın, isim saymaya filan gerek yok, takındığı tavrı doğru bulmadığımı çok açık söyleyebilirim. Zira tahrik üzerine kurulu bir politika güden Batı var. Böyle bir savaşı tahrik üzerine yürütmeye gayret ettiğiniz sürece oradan netice almak da mümkün olmayacaktır.

Rusya'yı hafife alanlara da söylüyorum, yanlış yapıyorsunuz, Rusya hafife alınacak bir ülke değil. Şu anda Rusya doğal gazı kesti. Elinde bu kadar önemli bir değer var Rusya'nın. Bunları daha önceden düşünmeniz gerekirdi ama bunları daha önceden düşünmediniz.

Rusya, herkes ona saldırınca o da elindeki imkanlarını, silahlarını ne yapacaktır; kullanacaktır. Olay bu kadar basit."