Erdoğan, Sisi ile buluştu geçmişteki konuşmaları gündem oldu: Onunla aynı masaya asla oturmam

Erdoğan, Sisi ile buluştu geçmişteki konuşmaları gündem oldu: Onunla aynı masaya asla oturmam
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Birleşik Arap Emirliklerinden (BAE) özel uçak ile Mısır’a gitti. Sisi hakkında söyledikleri ise gündeme tekrar geldiErdoğan ile Dışişleri...
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Birleşik Arap Emirliklerinden (BAE) özel uçak ile Mısır’a gitti. Sisi hakkında söyledikleri ise gündeme tekrar geldi

Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da Mısır’a gitti. Erdoğan’a oğlu Bilal Erdoğan da eşlik etti.

Resmi törenle karşılanan Erdoğan’ın geçmişte Mısır Cumhurbaşkanı Sisi hakkında söyledikleri ise bu ziyaretle birlikte tekrar akıllara geldi.

Erdoğan geçtiğimiz yıl yaptığı bir konuşmada AB liderlerine seslenerek “siz Sisi’nin davetine nasıl gidiyorsunuz” diyerek çıkışmıştı.

Erdoğan aynı konuşmada Sisi’nin bir katliamın düzenleyicisi olduğunu ve darbeci olduğunu ifade ederek “Beni Sisi ile çok barıştırmak isteyenler var. Asla kabul etmiyorum. Neden halkının yüzde 52’sinin oyunu almış Mursi’yi hapishaneye atan bir anti demokratla karşı karşıya gelmem. Onla aynı masada oturmam” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerin üzerinden çok geçmeden Erdoğan Sisi ile buluştu ve el sıkıştı.