Erdoğan, Soyer’i hedef aldı: Kendi ecdadına sövdürmeye çalışan…

Erdoğan, Soyer’i hedef aldı: Kendi ecdadına sövdürmeye çalışan…
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sancaktepe’de Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’nda konuştu.Erdoğan, isim vermeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sancaktepe’de Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’nda konuştu.

Erdoğan, isim vermeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içendeydi. Gençleri, kadınları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar” sözlerini hedef alarak, “Size binlerce yıllık tarihinizi unutturmaya, size kendi ecdadına sövdürmeye çalışan köksüzlere lütfen kulak asmayın. Şanlı tarihinizle gurur duyun. Zaferlerinizle, kültürünüzle, bizi biz yapan değerlerinizle her zaman iftihar edin” dedi.

ÖZEL’DEN YANIT: O LAF GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E AİT
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soyer’in söylediği sözlere yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Özel, şunları söyledi:
“Başta iktidar partisinin İzmir’deki Genel Başkan Yardımcısı’ndan başlayarak parti sözcüsüne ve ülkeyi yöneten, tarafsız olması gereken o makamı işgal eden kişiden aklınıza gelen herkese kadar bir itirazda bulunuyorlar. Neye itiraz ediyorlar? ‘İktidar sahipleri o dönemde gaflet, delalet ve ihanet içindeydiler’ lafına itiraz ediyorlar. Laf Tunç Soyer’in olunca itiraz kolay. Ama o laf, Tunç Soyer’e ait değil ki. Altına hepimiz imza atıyoruz ki o laf, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait. O laf, Milli Mücadele’nin niçin kaçınılmaz olduğunu anlatması açısından da hepimize Atatürk’ten vasiyettir. İnanmayan inanmasın, savunmayan savunmasın.”