Erdoğan, Susurluk sanığı Sedat Bucak’la görüştü: Görüşme yarım saat sürdü

Erdoğan, Susurluk sanığı Sedat Bucak’la görüştü: Görüşme yarım saat sürdü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Susurluk skandalının kahramanlarından eski DYP vekili Sedat Bucak ile görüştüCumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Şubat’ta Şanlıurfa’da partisinin ilçe belediye...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Susurluk skandalının kahramanlarından eski DYP vekili Sedat Bucak ile görüştü

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Şubat’ta Şanlıurfa’da partisinin ilçe belediye başkanları tanıtım toplantısına ve deprem konutlarının kura çekilişine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, gezisi sırasında Şanlıurfa’dan ayrılırken sürpriz bir görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Erdoğan, dönüş yolunda havalimanında, AK Parti Siverek Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı Ali Murat Bucak’ın kardeşi olan eski DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak ile yaklaşık yarım saat görüştü.

Sedat Bucak Türkiye’nin yakıdnan tanıdığı bir isim 90’lı yıllarda bölgede yaşanan faili meçhul cinayetler ve uyuşturucu ticaretinde adı sık sık geçiyordu.

Bucak ve Susurluk skandalı

3 Kasım 1996 yılında Balıkesir, Susurluk'ta geçirdiği kaza ile Susurluk skandalı olarak bilinen olayın baş kahramanlarından birisi oldu. Ünlü kazada Organize Suç Örgütü lideri Abdullah Çatlı ile aynı araçtaydı ve kazadan sağ kurtuldu.

TBMM Genel Kurulu'nda 11 Aralık 1997'de dokunulmazlığı kaldırılan Sedat Edip Bucak hakkında Başsavcılık, gıyabi tutuklama kararıyla aranan Abdullah Çatlı'nın yerini bildiği halde yetkili mercilere haber vermeyerek saklamak, cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve vahim nitelikte silah bulundurmak suçlarından, 11 yıldan 20 yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açılmıştır.

Susurluk Davası kapsamında cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak suçundan hakkında verilen beraat kararı Yargıtay tarafından bozulan eski DYP Milletvekili Sedat Edip Bucak, daha sonra devlet sırrı gerekçesiyle açıklamadığı bazı bilgi ve resimleri mahkemeye sunmuştur. Yargıtay 8. Ceza Dairesi hakkındaki 1 yıl 15 günlük hapis cezasını onamıştı.