Erdoğan tepki göstermişti: ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Flake-Kılıçdaroğlu görüşmesine dair açıklama

Erdoğan tepki göstermişti: ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Flake-Kılıçdaroğlu görüşmesine dair açıklama
ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu 29 Mart’taki ziyaretine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepki göstermesine yanıt verdi.ABD Dışişleri...

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu 29 Mart’taki ziyaretine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepki göstermesine yanıt verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin, yurtdışında görevli büyükelçilerinin, tüm taraflara görüşmesinin rutin olduğu yönünde açıklamada bulundu.

VOA Türkçe’nin haberine göre; ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü, “Yurtdışında görevli ABD Büyükelçileri, görev yaptıkları ülkelerdeki gelişmeleri anlamaya yönelik rutin diplomatik görevlerinin bir parçası olarak hükümet üyeleri, basın, çeşitli siyasi partiler, sivil toplum ve diplomatik meslektaşlarıyla düzenli olarak bir araya gelmekte. Aynı durum Türkiye'de, Büyükelçi Flake için de geçerli’’ dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından 29 Mart’ta yapılan paylaşımında, Kılıçdaroğlu ile ABD Büyükelçisi Flake’in fotoğrafına yer verilmiş ve “Büyükelçi Flake, ülkelerimizin ortak ilgi alanındaki konularda Türk siyasi partileriyle sürdürülen diyaloglar kapsamında bugün Kılıçdaroğlu ile görüştü. Flake, depremlerdeki can kayıpları için taziyelerini sundu ve ABD’nin dayanışmasını ifade etti” denilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise önceki gün İstanbul Bağcılar’daki Ülkü Ocaklarını ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Amerika'ya bu seçimlerde bir ders vermemiz lazım. Joe Biden oradan konuşuyor, Biden'ın buradaki büyükelçisi ne yapıyor? Gidiyor Bay Kemal'i ziyaret ediyor. Ayıptır, biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin. Senin buradaki muhatabın Cumhurbaşkanı'dır" demişti.