Erdoğan ve Bahçeli’ye ‘hodri meydan’ diyorum

Erdoğan ve Bahçeli’ye ‘hodri meydan’ diyorum
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AK Parti ve MHP’nin seçim yasası teklifine ilişkin, “Erdoğan ve Bahçeli, kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşecek” dedi.AK Parti ve MHP’nin hazırladığı seçim kanunu tasarısına...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AK Parti ve MHP’nin seçim yasası teklifine ilişkin, “Erdoğan ve Bahçeli, kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşecek” dedi.

AK Parti ve MHP’nin hazırladığı seçim kanunu tasarısına dair eleştirilerde bulunan Babacan, şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli baş başa verip jübile seçimlerine nasıl gireceklerini konuşmuşlar. Ancak görünen köy kılavuz istemez. Sonuç şimdiden ülkemize hayırlı olsun. Önümüzdeki seçimler, Sayın Bahçeli’nin çeyrek yüzyıllık genel başkanlık kariyerinin de jübilesi olacak. Önümüzdeki seçimler, devletin elindeki tüm imkanların, iktidardaki parti lehine seferber edildiği son seçim olacak.”

‘VAY YAVRUM VAY’
Babacan sözlerine şöyle devam etti:
“Seçim yasalarıyla oynamaktan medet umanlar, halkın çoktan vermiş olduğu bir kararla inatlaşmaya çalışıyorlar. Beyhude. Halkın desteğini kaybedip seçimi matematik formülleriyle kazanacaklarını zannediyorlar. Vay yavrum vay… Erdoğan ve Bahçeli, kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşecek. Masa başında üretilen formüllerle, entrikalarla seçim kazanılmaz. Seçim meydanda kazanılır. Onun için Erdoğan ve Bahçeli’ye ‘hodri meydan’ diyorum.”

SEÇİM TAKVİMİNE KADAR İTTİFAK KONUŞMAYACAĞIZ

DEVA Partili İdris Şahin Şahin, 6’lı masa için, “Aynı kararlılıkla sürecek”; ittifak için ise “Seçim takvimine kadar konuşmayacağız” dedi. Gelecek Partisi’nden de “İş birliğimizi sadece ittifaka indirgemiyoruz” değerlendirmesi geldi.

AKP ve MHP’nin Seçim Yasası değişiklik teklifini Meclis’e sunmasının ardından ittifaklar tartışmaya açılırken DEVA Partisi’nden bu konuda önemli açıklama geldi.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, 6 partinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için aynı kararlılıkla ortak masada buluşmaya devam edeceğini ancak, seçim takvimi açıklanana kadar ittifak konuşmayacaklarını belirtti. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün de, iş birliklerini yalnızca ittifaka indirgemek istemediklerinin altını çizdi.