Erdoğan ve Bahçeli'ye rest: Entrikalarınız bize vız gelir

Erdoğan ve Bahçeli'ye rest: Entrikalarınız bize vız gelir
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan İzmir İl Kongresinde gündeme dair açıklamalarda bulundu. DEVA liderinin gündeminde seçimler, ekonomik gidişat, devlet kadrolarında usulsüzlük ve Türkiye'nin olası Avrupa Birliği...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan İzmir İl Kongresinde gündeme dair açıklamalarda bulundu. DEVA liderinin gündeminde seçimler, ekonomik gidişat, devlet kadrolarında usulsüzlük ve Türkiye'nin olası Avrupa Birliği üyeliği vardı.

Babacan, Millet İttifakı tarafından hazırlanan seçim kanunu sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik “Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli masa başı formüllerle jübile seçimlerine nasıl gireceklerini konuşmuşlar. İkisinin de jübilesi olacak. Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’ye sesleniyorum: Sizin entrikalarınız bize vız gelir. Seçim meydanda kazanılır. Sizin gücünüz; Türkiye’nin köklü demokrasisini yok etmeye yetmeyecek. Türkiye’yi daha fazla aşağı çekmenize izin vermeyeceğiz. İlk seçimden hemen sonra Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’i inşa edeceğiz. Ülkemizi özgürlükle, adaletle ve zenginlikle buluşturacağız. Engelleyemeye gücünüz yetmeyecek.” diye konuştu.

Ali Babacan katıldığı il kongresinden sonra Karşıyaka'da esnafın derdini dinledi, İzmirlilerle selamlaştı.

Babacan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

KARANLIK İSİMLERDEN MEDET UMAR HALE GELMİŞLER
“Ekonomik kriz veya faili meçhul cinayetler dönemi denilince ilk akla gelen bazı isimlerden medet umar hale gelmişler.

HUKUK DIŞI ŞEBEKELER TEMİZLENECEK
Devletin içinde, hukuka aykırı faaliyet yürüten şebekeler bir gün mutlaka temizlenecek. Kararlı bir siyasi irade iş başına geçtiğinde, böylesine hukuk dışı faaliyetlere asla geçit verilmeyecek.

'HUKUKA AYKIRI İŞ YAPANLAR FETÖ'NÜN BULANDIRDIĞI SUDA TEMİZLENEMEZLER'
Devletin resmî belgelerinde dahi kayda geçen Gladyo ve benzeri çetelerden mutlaka hesap sorulacak. Bu hesabı, ‘bağımsız ve tarafsız yargı’ soracak. Hukuka aykırı işler yapanlar; demokrasimize kast eden, hukuk sistemimizi felç eden FETÖ’nün bulandırdığı suda temizlenemezler.

AB SÜRECİNE SOKACAK AKIL DEVA PARTİSİ’NDE
Kadrolarımıza güveniyoruz. Türkiye’yi, Avrupa Birliği sürecine yeniden sokacak siyasi aklın DEVA Partisi’nde olduğunu biliyoruz."