Erdoğan ve Biden görüştü: "Türkiye'nin F-16 talebinin İsveç’in NATO'ya üyeliğiyle ilişkilendirilmesi doğru değil"

Erdoğan ve Biden görüştü: "Türkiye'nin F-16 talebinin İsveç’in NATO'ya üyeliğiyle ilişkilendirilmesi doğru değil"
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile telefonda görüştü. Görüşmede; Ukrayna'nın NATO'daki konumu, İsveç'in NATO'ya üyelik süreci, Türkiye'nin F-16...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile telefonda görüştü. Görüşmede; Ukrayna'nın NATO'daki konumu, İsveç'in NATO'ya üyelik süreci, Türkiye'nin F-16 talebi Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyelik süreci ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre iki lider; Vilnius’ta yüz yüze görüşmeyi, Türkiye-ABD ikili ilişkilerini ve bölgesel konuları ayrıntılı şekilde ele alma konusunda fikir birliğine vardı.

İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in terörle mücadele mevzuatında değişiklikler yaparak doğru yönde bazı adımlar attığını ancak terör örgütü PKK/PYD/YPG yanlılarının serbestçe terörü öven gösteriler yapmaya devam etmesinin atılan adımları boşa çıkardığını belirtti.

Biden'a teşekkür etti

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Türkiye'nin F-16 talebinin İsveç’in üyeliğiyle ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını da belirterek ABD Başkanı Biden'a Türkiye'nin F-16 talebine yönelik gösterdiği destek için teşekkür etti.

"AB liderleri, Türkiye'nin üyeliğine açık ve güçlü destek vermeli"

Türkiye'nin AB’ye üyelik konusunda ilkeli ve dürüst olduğunu belirten Cumhurbaşkanımız Erdoğan, AB’ye tam üyelik sürecini canlandırmak istediklerini, Vilnius Zirvesi'nde Avrupa Birliği'nin önde gelen ülkelerinin ve AB liderliğinin Türkiye'nin üyeliğine açık ve güçlü destek mesajı vermelerini istediklerini belirtti."