‘Erdoğan vurdukça CHP’li belediyeler güçleniyor’

‘Erdoğan vurdukça CHP’li belediyeler güçleniyor’
CHP’li belediye başkanlarının tanınırlıklarının ve beğeni oranlarının ülke çapında arttığını yazan gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hamlelerinin belediye başkanlarının oylarını arttırdığını...

CHP’li belediye başkanlarının tanınırlıklarının ve beğeni oranlarının ülke çapında arttığını yazan gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hamlelerinin belediye başkanlarının oylarını arttırdığını anket araştırmalarıyla değerlendirdi.
CHP’li belediyelerin halk nezdindeki beğeni oranlarını YetkinReport’ta inceleyen Murat Yetkin, Erdoğan’ın CHP’li belediyelere yönelik müdahalelerinin CHP’ye yaradığını belirtti. Metropoll’ün son araştırmasının sonuçlarını da değerlendiren Yetkin, sonuçlara göre Mansur Yavaş’ın Türkiye’de en çok beğenilen ikinci siyasetçi olduğunu, Ekrem İmamoğlu’nun ise İstanbul’daki beğeni oranının yüzde 61,8 olarak ölçüldüğünü dile getirdi. Yetkin ayrıca İzmir ve Adana’daki CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının beğeni ve tanınırlık oranlarının arttığına işaret etti.
Yetkin’in yazısının ilgili kısmı şu şekilde:
“Ülke nüfusunun büyük kesiminin yaşadığı büyükşehirlerde CHP’li belediyeler destek kazanmasının AK Parti oy oranına bir etkisi oluyor mu? Bu konuda yapılmış bir araştırma henüz yok. Ancak sadece KONDA ve PİAR değil, MetroPoll araştırması da 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerinden bu yana AK Parti oylarında azalma görüldüğünü ölçüyorlar.
KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır bunu “Çayın altı açık, su kaynıyor, buhara döndüğü gün fark edeceğiz” sözleriyle yorumlarken, MetroPoll Genel Müdürü Özer Sancar, bunun AK Parti kurulduğundan bu yana ölçülen en düşük değer olduğunu söylüyor. Bu arada MHP’nin de 2018 seçimlerinde aldığı yüzde 11,1 oy oranının Mayıs 2020’de 8,8’e düştüğü ölçülmüş. Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun daha önceki seçimlerde isabet kaydetmiş bu anket şirketlerinin sonuçlarına inanmamamız gerektiğini söylüyor.”