Erdoğan zam konusunda kapıyı kapatmıştı: İktidara yakın medya emekliye zam müjdesi veriyor

Erdoğan zam konusunda kapıyı kapatmıştı: İktidara yakın medya emekliye zam müjdesi veriyor
10 bin liralık en düşük emekli aylığı alan emekliler, aylıklarını yetersiz bulurken, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorlar.Gazete Pencere Haber MerkeziCumhurbaşkanı Erdoğan’ın...
10 bin liralık en düşük emekli aylığı alan emekliler, aylıklarını yetersiz bulurken, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorlar.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekliye seyyanen zam yapmayacaklarını açıklamasının ardından iktidara yakın gazeteciler de Erdoğan'ın sözleri sonrası emekli seçmen üzerinde yaratılan tahribatı engellemeye çalışıyor.

Muhalefetin ve vatandaşların en düşük emekli aylığı tutarını asgari ücret noktasına getirme taleplerine kulak tıkayan Erdoğan'ın Kütahya mitinginde söylediği sözler emekli seçmeni AKP'den iyice soğuttu.

2023'ün ortalarında emekliye tek seferlik 5 bin lira verilmesinin bile bütçeye maliyetinin 1,5 trilyon olduğunu söyleyen Erdoğan, önümüzdeki dönemde emekliye seyyanen zam yapılmayacağını söylemişti.

Bu açıklamalardan sonra emekli vatandaşların zam umudunu iyice yitirmesinin ardından, seçmenin sandıkta tepkisini ortaya koyması ihtimali iktidara yakın medya mensuplarını telaşlandırdı.

Emekliler üzerinden seçim çalışması

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından zam konusunu tekrar gündeme getiren ve zam yapılacak ama seçimden sonra diyen iktidara yakın gazeteciler emekli seçmenin AKP’den uzaklaşmasının önüne geçmeye çalışıyor.

Emekliye yapılan yüzde 49.25'lik zam, kök maaşı 10 bin lira olan emekliler için belirlenen zam oranı. Kök maaşı 10 bin lira altında olan emeklilere verilen zam yüzde 33'te sınırlı kaldı.

İktidara yakın gazeteci Abdulkadir Selvi, emekliye şimdiye kadar yapılan zamların her zaman enflasyonun üzerinde yapıldığını iddia etmişti. Ancak açıklanan enflasyon oranlarının gerçekliği de vatandaşların nezdinde tartışmaya açık. TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranları ile ENAG tarafından açıklanan oranların arasındaki büyük fark tartışmaların sürmesine neden oluyor.

Selvi’nin yanı sıra Cem Küçük de Habertürk’te katıldığı bir programda temmuz ayına dikkat çekerek, zamlar için seçimden sonraya işaret etti.

Neden seçim sonrası?

Emeklilerin zam oranlarına verdiği tepkiler siyasetin merkezine de oturmuş durumda. Cumhur İttifakı içerisinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emeklilerin zamlarına iyileştirilme taleplerini yineledi.

Bahçeli Cumhur İtffakı’nın bu sorunu çözeceğini söylese de net bir tarih ifade etmedi. Emekli yurttaşlar ise bu duruma tepki göstermeye devam ediyor.

Zamları yeterli bulmayan emekliler tepkilerini sandıkta vereceğini ifade ederken zam tartışmalarının seçimden sonraya kalmasını samimi bulmuyor.