Erdoğan’dan Biden’dan memnun değil

Erdoğan’dan Biden’dan memnun değil
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde cuma namazını kılmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ABD ziyareti, Türkiye ve ABD ilişkileriyle ilgili sorusu üzerine Erdoğan,...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde cuma namazını kılmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ABD ziyareti, Türkiye ve ABD ilişkileriyle ilgili sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

TERÖRE DESTEK VERİYOR

"İki NATO ülkesi olarak bizim çok daha farklı bir konumda olmamız gerekir. Eğer beklenen noktada değilsek, bunları da ifade etmek gerekir. Çünkü ben şu ana kadar Amerika'daki liderlerin hiçbiri ile böyle bir konum yaşamadım. Ama şu anda maalesef böyle bir durumdayız ve Amerika'da bizim münasebetlerimiz iki NATO ülkesi olarak bu olmamalı. Maalesef Amerika, şu anda terör örgütlerine beklenenin çok çok üzerinde destek veriyor ve onlarla mücadele etmesi gerekirken mücadeleyi bırakın, tam aksine onlara yüklü miktarda silah, araç, gereç destekleri veriyor. Tabii bir NATO ülkesi bu tür yaklaşımlar olduğu sürece, bizim de bunları tüm dünya kamuoyuyla paylaşmamız gereklidir."

PUTİN’DEN BEKLENTİLERİM ÇOK FARKLI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin 29 Ekim Çarşamba günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmeyi anımsatarak, "Türkiye'nin Suriye politikasına ilişkin ne tür mesajlar vereceksiniz Rusya'da?" sorusuna da özetle şu yanıtı verdi:

“Suriye'de rejim maalesef, burada bizim için ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. Burada bir dost ülke olarak da Sayın Putin'den daha doğrusu Rusya'dan bir dayanışmamızın gereği olarak, farklı yaklaşımlar bekliyorum. Bu mücadeleyi de güneyde birlikte yürütmemiz lazım. Rusya ile ikili münasebetlerimizi çok daha ileri taşımanın gayreti içindeyiz. Zira hedefimiz 100 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşmak. Bu ticaret hacmine ulaşmayı da eğer kendimize belirlediysek, bunu da kendimiz için gerekli koyuyorsak bizim münasebetlerimizin çok çok farklı olması lazım. "