Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Hayat pahalılığı akılcı sebeple izah edilemeyecek seviyede

Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Hayat pahalılığı akılcı sebeple izah edilemeyecek seviyede
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan ekonomik krize ilişkin "Ülkemizdeki hayat pahalılığı bilhassa bazı alanlarda, ne enflasyon, ne döviz kuru ne de başka bir akılcı sebeple izah edilemeyecek seviyelere ulaşmıştır"...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan ekonomik krize ilişkin "Ülkemizdeki hayat pahalılığı bilhassa bazı alanlarda, ne enflasyon, ne döviz kuru ne de başka bir akılcı sebeple izah edilemeyecek seviyelere ulaşmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün TBMM’de grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Son dönemde insanımızın canını en çok yakan ve sıkan konu hiç şüphesiz, hayat pahalılığıdır. Esasen her ülkenin kendi gerçeklerine göre farklı seviyelerde seyreden enflasyondaki yüksek oranda artışlar, tüm dünyanın sorunudur" dedi.

Erdoğan şöyle dedi:

"Bizi sadece iç siyasetin tartışmalarına ve hesaplarına sıkıştıracak tuzak, polemik ve çekişmeden uzak duruyoruz. Ufkumuzu ne kadar geniş tutarsak, millete karşı görevlerimizi o derece iyi yerine getirebileceğimizin farkındayız. Son dönemde insanımızın canını en çok yakan ve sıkan konu hiç şüphesiz, hayat pahalılığıdır. Esasen her ülkenin kendi gerçeklerine göre farklı seviyelerde seyreden enflasyondaki yüksek oranda artışlar, tüm dünyanın sorunudur. Türkiye olarak biz de birden fazla faktörün üst üste gelmesiyle bu sorundan ciddi şekilde muzdarip durumdayız. Ülkemizi büyütme üzerine kurulu temel ekonomi stratejimizden asla taviz vermeden, yeni yol ve yöntemlerle enflasyonun ve yol açtığı sıkıntıların üstesinden gelecek bir program uyguluyoruz. Bu programın başarısı ancak devlet kurumları yanında üreticisinden toptancısına, perakendecisinden tüketicisine, çalışanında kendi adına alım satım yapanına kadar tüm kesimleri ile 85 milyonun tamamının fedakarlığı ve kararlılığı ile mümkündür. Ülkemizdeki hayat pahalılığı bilhassa bazı alanlarda, ne enflasyon, ne döviz kuru ne de başka bir akılcı sebeple izah edilemeyecek seviyelere ulaşmıştır. Sadece belirsizlik ortamını fırsat bilip 3 kuruş daha fazla kazanmak uğruna ülkesine bu kötülüğü yapanlar aslında kendi geleceklerini sabote ettiklerini bilmelidirler. Biz güven ve istikrar iklimini güçlendirdikçe bu fırsatçıların foyaları daha net şekilde dökülmektedir. Milletimden bu fırsatçılara hak ettikleri cevabı, gerektiğinde malını satın almayarak, gerektiğinde hizmetini başka yerlerden teminine yönelerek ama gerektiğinde mutlaka yapılan ahlaksızlığı ifşa ederek vermesini istiyorum. Otomobilden konuta, kiradan gıdaya, pek çok alanda dengesiz fiyatlamaların önüne ancak bu şekilde geçebiliriz. Hükümet olarak aldığımız tedbirlerin etkilerini yavaş yavaş görmeye başladık"