Erdoğan'dan geri adım: Bir gece ansızın gelebiliriz ifadesini Yunanistan'a söylemedim

Erdoğan'dan geri adım: Bir gece ansızın gelebiliriz ifadesini Yunanistan'a söylemedim
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Atina'ya yapacağı ziyaret öncesinde Yunanistan medyasından Kathimerini'ye özel bir yazılı mülakat verdi.Yunanistan’a yönelik zaman zaman kullandığı "Bir gece ansızın...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Atina'ya yapacağı ziyaret öncesinde Yunanistan medyasından Kathimerini'ye özel bir yazılı mülakat verdi.

Yunanistan’a yönelik zaman zaman kullandığı "Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadesini tashih eden Erdoğan: "Yunanistan için değil ülkemizin güvenliğini tehdit eden terörist unsurlarla ilgili söyledim” dedi. Miçotakis’e seslenen Erdoğan “Dostum Başbakan Kyriakos Mitsotakis siz bizi tehdit etmezseniz biz de sizi tehdit etmeyiz" ifadelerini kullandı

Yunanistan ziyareti öncesi Kathimerini’ye yazılı mülakat veren Erdoğan, Yunanistan ile ilişkileri için “kazan-kazan ilkesi” temelinde “yeni bir sayfa” açılmasını dört gözle beklediğini vurguladı:

Kıta sahanlığı konusunun Uluslararası Adalet Divanı’na götürülmesi konusunda bir anlaşmaya varılmasının mümkün olup olmadığına ilişkin olarak Erdoğan “Kıta sahanlığı dışında çözülmesi gereken birbiriyle bağlantılı pek çok sorun var. Uluslararası adalete başvurduğumuzda hiçbir sorunu geride bırakmamalıyız” dedi.

Haberde, Erdoğan’ın “geçmişte Yunanistan’a yönelik tehditkâr söylemi ve özellikle de ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ ifadesi ile ilgili olarak, bunun ‘ülkemizin güvenliğini tehdit eden terörist unsurlarla’ ilgili olduğunu söylediği” aktarılıyor.

Serbestiyet’in haberine göre Erdoğan’ın gazeteye verdiği demeçler şöyle:

 “Batı medyası sözlerimi çarpıtmaya çalışıyor.vDahası, biz komşuyuz, komşu kalacağız, birbirimizin haklarına ve hayati çıkarlarına karşılıklı olarak saygı göstermeliyiz. Yüzyıllardır birlikte yaşadığımız Yunan halkı, dostluk elimizi uzattığımızda ne kadar sevgi dolu olduğumuzu iyi bilir” derken, Türkiye’nin “bunu söylediğimizde sadece bir şey söylemiş olmak için söylemediğimizi birçok kez kanıtlamış bir ülke.”

Erdoğan bu ifadeleri kullanmıştı

Yaklaşık 1 yıl önce Yunan bir muhabirin sorusuna verdiği yanıtta Erdoğan, “Bunu sadece Yunanistan için söylemiyoruz. Bizi tehdit eden herkesin bilmesi lazım. Bir gece ansızın gelebiliriz. Bunu öyle bilmeleri böyle anlamaları lazım” demişti