Erdoğan'dan 'sınır ötesi' açıklaması: Irak sınırını bu yaz garanti altına alacağız

Erdoğan'dan 'sınır ötesi' açıklaması: Irak sınırını bu yaz garanti altına alacağız
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlen askerle iftar programında sınır ötesi operasyonlarına ilişkin yaptığı açıklamada "Irak sınırını bu yaz garanti altına alacağız. Suriye'de yarım kalan işimizi...
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlen askerle iftar programında sınır ötesi operasyonlarına ilişkin yaptığı açıklamada "Irak sınırını bu yaz garanti altına alacağız. Suriye'de yarım kalan işimizi bitireceğiz" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. Kolordo Komutanlığı'nda Askerler ile İftar Programı'nda açıklamalarda bulundu. Çanakkale Zaferi'yle ilgili konuşan Erdoğan, sadece bir deniz zaferi olmadığını, bir milletin küllerinden yeniden doğuşunu simgeleyen diriliş ruhu olduğunu söyledi.

Sınır ötesi operasyonlara ilişkin de konuşan Erdoğan, isim vermeden operasyonlara karşı çıkan ABD ve Avrupa ülkelerini hedef aldı. Erdoğan, "Irak sınırını bu yaz garanti altına alacağız. Suriye'de yarım kalan işimizi bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Çanakkale sadece bir deniz zaferi değildir. Bir milletin küllerinden yeniden doğuşunu simgeleyen diriliş ruhudur. Yok edilmek istenen bir milletin kıyamıdır. Çanakkale zaferi Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin doğrudan büyüten ruh olmuştur. Asker millet olarak nam salmış bir milletin mensupları olarak şehadet şuurunun zayıflamasına müsaade edemeyiz.

"İkinci uçak gemisini yapma kararlılığımız var"

 

Güçlü bir orduya sahip olmak tercihten öte mecburiyettir. Biz caydırıcılığını en yüksekte tutması gereken bir milletiz, bir orduyuz. 20 sene önce biz yüzde 20'lerdeydik, şimdi yüzde 80'lerdeyiz. Yüzde 20 yerli milliye sahipken yüzde 80 yerli milli olarak silahımıza mühimmatımıza sahibiz. Bunu ilerilere taşımak zorundayız.