Erdoğan’dan skandal ifadeler: Seçimleri sinsi oyun saydı

Erdoğan’dan skandal ifadeler: Seçimleri sinsi oyun saydı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da yaptığı konuşmada skandal ifadeler kullandı. Erdoğan konuşmasında seçimleri “sinsi bir oyun” olarak değerlendirdi.Gazete Pencere Haber MerkeziCumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da yaptığı konuşmada skandal ifadeler kullandı. Erdoğan konuşmasında seçimleri “sinsi bir oyun” olarak değerlendirdi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Törenine katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmasında skandal ifadeler kullandı. Erdoğan, 14-28 Mayıs seçimlerini sinsi bir oyun olarak değerlendirdi.

Erdoğan konuşmasında, muhalefetin sinsi oyunlarla yollarını kesmeye çalıştığını belirterek, “Gezi olaylarından darbe girişimine, terör eylemlerinden ekonomik tuzaklara kadar her yolu denediler. Hepsini birer birer üstesinden gelerek demokrasi ve kalkınma atılımlarımızı kararlılıkla hayata geçirdik. Son olarak şanslarını Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinde denediler. Normal şartlarda yolda birbirlerini görseler selam vermeyecek olanları aynı ittifak çatısı altında birleştirdiler ama yine de başaramadılar” dedi.Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde de darbe imasında bulunmuştu

 

Erdoğan, 14-28 Mayıs seçimlerinden önce kamuoyuna sosyal medya hesabı üzerinden verdiği mesajında 15 Temmuz vurgusu yaparak “Gerektiğinde 15 Temmuz gecesi olduğu gibi, hayatımız pahasına istiklâl ve istikbalimize sahip çıkarız” dedi.

Erdoğan Twitter’dan yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullanmıştı:

Hangi saldırılarla karşılaşırsak karşılaşalım, milletin iradesine ve demokrasimize gölge düşürmeyiz. Gerektiğinde 15 Temmuz gecesi olduğu gibi, hayatımız pahasına istiklâl ve istikbalimize sahip çıkarız. Çünkü biz, mensubu ve hizmetkârı olmaktan şeref duyduğumuz bu millet için varız. Hiçbir ayrım yapmadan, 85 milyona aşkla hizmet etmek için varız. Bu uğurda şimdiye kadar nice ihaneti göğüsledik, nice badireler aştık, nice varlık yokluk mücadelesi verdik. Son 21 yılda her alanda Türkiye Yüzyılı’nın altyapısını kurduk, hazırlıklarını tamamladık. İnşallah 14 Mayıs’la birlikte Türkiye Yüzyılı’nın inşasına başlayacağız”

Muhalefet o dönem Erdoğan’ın ifadelerini sert bir dilde eleştirmişti.