Erdoğan’ın amacı Biden ile iletişim

Erdoğan’ın amacı Biden ile iletişim
AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine karşı olduğunu açıklamasıyla başlayan tartışma sürerken medyaya yansıyan haberlere göre ABD‘li yetkililerden dikkat çekici bir iddia...

AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine karşı olduğunu açıklamasıyla başlayan tartışma sürerken medyaya yansıyan haberlere göre ABD‘li yetkililerden dikkat çekici bir iddia geldi.

Ülkenin saygın gazetelerinden Wall Street Journal’da yer alan haberde, “Son yıllarda Avrupa güvenlik politikasındaki en dramatik dönüşümlerden biri olmaya aday olan Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğinde karar şu an tek bir adamda: Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan” ifadesi yer aldı. Bazı yetkililer, “Bu konu hem NATO yetkililerini hem de Türkiye’nin kendi diplomatik görevlilerini şaşırttı” dedi.

BIDEN HEDEFİ
Wall Street Journal’a konuşan üç ABD’li yetkili ise “Türkiye bu pozisyonunu kullanarak Washington’dan imtiyaz elde etmeye çalışıyor. Bunlar arasında yeni F-16 savaş uçaklarının satışı ile birlikte Başkan Biden’la daha sık görüşmek var. Buna potansiyel bir telefon görüşmesi de dahil” dedi.