Erdoğan’ın verdiği sözler unutuldu: AKP’li Kabaktepe ‘bakanlar bağımsız değil’ dedi

Erdoğan’ın verdiği sözler unutuldu: AKP’li Kabaktepe ‘bakanlar bağımsız değil’ dedi
Yerel seçimlere az bir süre kala kabinede görevli bakanların İstanbul’da CHP İBB Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu karşıtı seçim çalışması yürütülmesine ilişkin tartışmalar devam ediyorİmamoğlu her fırsatta kabinedeki...
Yerel seçimlere az bir süre kala kabinede görevli bakanların İstanbul’da CHP İBB Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu karşıtı seçim çalışması yürütülmesine ilişkin tartışmalar devam ediyor

İmamoğlu her fırsatta kabinedeki bakanlara “17’niz birlikte gelsin” diyerek çıkışırken Karar TV’ye katılan AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe bakanların seçim çalışmalarına katılmasını AKP’li oldukları gerekçesi ile destekledi.

Ancak Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişte Erdoğan bakanların partili olmayacağını ve partili bakanlık sistemini değiştirdiklerini ifade etmişti.

Kabaktepe ne dedi?

Kabaktepe Karar TV’de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sorularına yanıt verdi. Kabaktepe’ye bakanların İmamoğlu’nun karşısında sahada seçim çalışması yürütmesi soruldu. Kabaktepe’nin cevabı ise Erdoğan’ın aksine bakanların partili kökenleri olduğu ve bağımsız bir bakanlar kurulu olmadığı yönünde oldu.

Erdoğan bakanların bağımsızlığını vurgulamıştı

Cumhurbaşkanlığı sistemini tanıttığı bir toplantıda Erdoğan’ın kurduğu ifadeler Kabaktepe’nin söylediklerinin tam tersi.

Erdoğan 2018’te yaptığı konuşmada “Bakanlarımız artık eskisi gibi olmayacak. Şimdi artık partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturuyoruz” demiş ve şu sözleri ifade etmişti:

"Bu arkadaşlarımız bundan önce olduğu gibi de köşeye sıkıştırılmak suretiyle, şuraya şu olsun buraya bu olsun mantığıyla hareket etmeyecek. Kimse kalkıp da şunu diyemeyecek, kadrolaşmaydı şuydu buydu bunu diyemeyecek. En azından bakan, olaylara bakarken daha objektif bakma imkanı getirecek. Bu tür zanların altında da kalmayacak. Tabi bütün bunlarda aranan ne olacak? Ehliyet olacak, liyakat olacak."