Erdoğan’ın yerine Oktay katıldı

Erdoğan’ın yerine Oktay katıldı
TBMM Genel Kurulu dün 23 Nisan özel oturumuyla toplandı. Oturum, korona virüsü salgını dolayısıyla bir dizi tedbir altında gerçekleşti. Meclis Genel Kurulu oturumuna daha önce alınan karar doğrultusunda tüm milletvekilleri sosyal...

TBMM Genel Kurulu dün 23 Nisan özel oturumuyla toplandı. Oturum, korona virüsü salgını dolayısıyla bir dizi tedbir altında gerçekleşti. Meclis Genel Kurulu oturumuna daha önce alınan karar doğrultusunda tüm milletvekilleri sosyal mesafe kurallarına uyarak, maske takarak takıldı. Genel Kurul salonuna ilk gelen lider, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli MHP milletvekillerince ayakta karşılandı. Daha sonra HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Genel Kurul’a geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Genel Kurul Salonuna girişte CHP milletvekilleri ayakta alkışlarla karşıladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise milletvekili olmadığı için oturumu locadan izledi.
Meclis’in 100. Yıldönümü Özel oturumuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmadı. Yürütme’yi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay temsil etti. 23 Nisan oturumuna Bakanların katılımı sınırlı oldu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldı.
Meclis Başkanı Mustafa Şentop konuşmasında salgına da değindi: “Son aylarda yaşanan ve insanlık için yeni bir tecrübe olan küresel salgın sebebiyle bir çok kimse, artık dünyada hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı iddiasındadır. Daha ileri giderek yeni küresel bir tasarımdan söz edenler bile çıkmaktadır. Bugün, gelişmiş ülkelerin bile karşısında çaresiz kaldığı bu salgın, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ısrarla dile getirilen ‘Dünya beşten büyüktür’ tespitinin ve binlerce yıllık devlet anlayışımızın temel düsturlarından olan ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ prensibinin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır” dedi.