Erkan Baş’tan ‘Altılı Masa’ya adaylık çağrısı

Erkan Baş’tan ‘Altılı Masa’ya adaylık çağrısı
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, “Bu iktidar eliyle ülkenin gündemine sokulmak istenen ‘aday kim olacak’ tartışmasının yarattığı gerilim, milyonlarca yurttaşımızın ortak duygusu olan Saray Rejimi’ne...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, “Bu iktidar eliyle ülkenin gündemine sokulmak istenen ‘aday kim olacak’ tartışmasının yarattığı gerilim, milyonlarca yurttaşımızın ortak duygusu olan Saray Rejimi’ne son verme kararlığını, umudunu ve heyecanını bozucu bir etki yapmaktadır. Buradan tüm muhalefet güçlerine ve özel olarak da Altılı Masa’ya çağrımız bu oyunu bozmaktır” diye seslendi.

Baş sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz Türkiye İşçi Partisi olarak şunu açıklıkla söylüyoruz. Bizim sorunumuz koltuğa kimin oturacağı değildir. Biz şu anda Erdoğan’ın oturduğu koltuğa kimin oturacağını değil, o koltuğu çöpe atmayı tartışmalıyız. Bu vesileyle değerli yurttaşlar Türkiye İşçi Partisi’nin, Tayyip Erdoğan’ı yenmek için illa sağcı bir aday gerektiği fikrini yanlış bulduğunu da açıklıkla paylaşmak isteriz. Sağa karşı sağ dayatmasını reddediyoruz."