Erkekler 31 kadın öldürdü, 22 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu

Erkekler 31 kadın öldürdü, 22 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Haziran 2022 raporunu açıkladı.Rapora göre; haziran ayında 31 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 22 kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.31 kadından 18’inin hangi...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Haziran 2022 raporunu açıkladı.
Rapora göre; haziran ayında 31 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 22 kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

31 kadından 18’inin hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi. 11’i boşanmak istemek, barışmayı, evlenmeyi ve ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istediği için öldürülürken, iki kadın ekonomik bahanelerle katledildi.

18 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilemediğine dikkat çekilen raporda, bu durumun kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucu olduğu vurgulandı. Raporda, “Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor” denildi.

“İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz!“
İstanbul Sözleşmesi’nden cumhurbaşkanlığı kararıyla çıkılmasının üzerinden bir yıl geçtiğinin hatırlatıldığı raporda, Danıştay’da süren davaya dikkat çekildi: “Adli tatil öncesi 20 Temmuz’da açıklanacak olan Danıştay kararının takipçisi olacağız. Alınan karar ne olursa olsun İstanbul Sözleşmesi’ni yaşatmaya devam edeceğiz. 1 Temmuz 2021’de İstanbul Sözleşmesi yürürlükten kaldırılmıştı. Bu geçen bir yılda 259 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 239 kadın ise şüpheli bir şekilde ölü bulundu.”