Erken seçim yapsınlar 13’üncü cumhurbaşkanını öğrenirler

Erken seçim yapsınlar 13’üncü cumhurbaşkanını öğrenirler
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhur İttifakı’na “Hemen bir seçim kararı ilan etsinler, 13’üncü cumhurbaşkanı olarak seçilecek kişinin kim olduğunu öğrenirler” diye seslendi.Akşener, Demokrasi ve Atılım...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhur İttifakı’na “Hemen bir seçim kararı ilan etsinler, 13’üncü cumhurbaşkanı olarak seçilecek kişinin kim olduğunu öğrenirler” diye seslendi.
Akşener, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan’ı genel merkezde ziyaret etti. Görüşmenin ardından Akşener ve Babacan, ortak açıklama yaptı.
Babacan, Türkiye ile ilgili pek çok konuyu, sorunu ele aldıklarını belirterek, “Ülkemizin içinden geçmek olduğu bu çoklu kriz ortamını değerlendirdik. Ve bu kriz ortamından, ülkemizin yaşadığı bu derin sorunlardan çıkış için neler yapılması gerektiği ile ilgili de hızlı bir değerlendirme yaptık. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile ilgili 6 siyasi parti çalışmalarını hazırladılar. Biz bu çalışmayı çok önemsiyoruz” dedi.
GÖRÜŞMELERİ SIKLAŞTIRMA KARARI
Akşener de Türkiye’ye dair pek çok konuda istişarede bulunduklarını, parlamenter sisteme dair de görüşlerini ifade ettiklerini belirtti. Akşener, “Biz ‘iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş’ diyoruz; diğer siyasi partiler ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem’ diyorlar. Hepimizin kendi renklerini içine kattığımız ama sonuçta bir ilkeler bütünü ortaya çıktı, şekilleniyor. Onlar üzerinde konuştuk. Bu görüşmeleri daha sıklaştırmayı kararlaştırdık” diye konuştu.
KAHRAMAN’A TEPKİ
Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi İsmail Kahraman’ın ‘Değişmez maddeler anayasaya konmamalıdır” açıklamasına sert yanıt veren Akşener, şunları söyledi:
“Hep böyle oluyor. Sonuç olarak gördük ki ailesinin yarısı FETÖ’den kaçak. Dolayısıyla bu yaşlı arkadaşın evde oturup torunlarıyla ilgilenmesi ve onlara moral vermesinde büyük fayda var. Kendisini hatırlatmak için de böyle eksantrik çıkışlardan uzak durmasında büyük fayda var.”