ERMAN KUNTER’DEN AĞIR ELEŞTİRİ

ERMAN KUNTER’DEN AĞIR ELEŞTİRİ
Erman Kunter, Türk basketbolu ve başantrenörlük görevine getirildiği son Afrika şampiyonu Tunus Milli Takımı’ndaki hedeflerine ilişkin soruları yanıtladı.Tecrübeli çalıştırıcı, kendisinin de başkan adayı olduğu Türkiye...

Erman Kunter, Türk basketbolu ve başantrenörlük görevine getirildiği son Afrika şampiyonu Tunus Milli Takımı’ndaki hedeflerine ilişkin soruları yanıtladı.

Tecrübeli çalıştırıcı, kendisinin de başkan adayı olduğu Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) son olağan genel kurulunun ardından atılan adımlarla ilgili, “Seçimden bu yana çok mesafe kat ettiğimizi söyleyemem. Bazı konularda geriye de gidiyoruz. Salon projemiz var. Pek şeffaflık yok. Bu konuda bizi kimse bilgilendirmiyor. Ne olduğunu bilmiyoruz. Tuhaf bir durum. Projenin ilerlediğini de görmüyoruz.” dedi.

A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın 2022 Avrupa Şampiyonası’na son 16 turunda veda ettiğini hatırlatan Kunter, “Çeyrek finale kalamadık. Bunu gelenek haline getirdik. İyiye giden bir şey yok.” diye konuştu.
Türk basketbolunun gelişimi için yerli oyuncuların daha fazla süre alması gerektiğini vurgulayan Kunter, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Medyaya büyük iş düşüyor. Başka ülkelerde medya, kulüpler ve federasyon üzerinde yerli oyuncuların oynaması için baskı kurar. Hep bir ağızdan böyle bir şey olursa herkes kendisine çekidüzen verir. Fransa’da müthiş bir baskı vardı. Yerli oyuncuların aldığı süreyi eleştiri olarak getiriyorlar. Biz bunu yapmıyoruz. Maçı kazanmak ve kaybetmek üzerine kuruyoruz.”