Ermenistan sınırları açmaya hazır

Ermenistan sınırları açmaya hazır
Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan: "Ermenistan, Türkiye’yle diplomatik ilişkiler kurmaya ve sınırları açmaya hazır."Antalya Diplomasi Forumu’na katılan Mirzoyan, AA muhabirinin sorularını yazılı olarak yanıtladı....

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan: "Ermenistan, Türkiye’yle diplomatik ilişkiler kurmaya ve sınırları açmaya hazır."

Antalya Diplomasi Forumu’na katılan Mirzoyan, AA muhabirinin sorularını yazılı olarak yanıtladı. Mirzoyan, “Genel olarak Ermenistan halkı Türkiye’yle ilişkilerin normalleşmesini istiyor. Bu durum kamuoyu araştırmalarına da yansıyor” ifadelerini kullandı.

Mirzoyan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin seyrine yönelik, “Ermenistan, Türkiye’yle diplomatik ilişkiler kurmaya ve sınırları açmaya hazır. Süreci bu amaca götürecek siyasi bir iradenin olduğunu Türk mevkidaşımdan da duymak beni mutlu etti” dedi.

İki ülke halkının İstanbul-Erivan arası direkt uçuşlardan faydalandığını belirten Mirzoyan, "Sınırların açılması, iki ülke arasındaki bağlantısallığa, ticari ve ekonomik ilişkilere, halklar arası ilişkilere ve bölgenin genel istikrarına pozitif bir etki yapacaktır" ifadelerini kullandı.