Ermenistan yine sivilleri vurdu

Ermenistan yine sivilleri vurdu
Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan gerilim sözde ateşkese rağmen devam ediyor. Bazı bölgelerin Ermenistan işgalinden kurtarıldığını söyleyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 6 köyün daha kurtarıldığını açıkladı....

Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan gerilim sözde ateşkese rağmen devam ediyor. Bazı bölgelerin Ermenistan işgalinden kurtarıldığını söyleyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 6 köyün daha kurtarıldığını açıkladı. Aliyev ‘’Her savaş vahşettir, kayıplardır, insanların çektiği acılardır, sevdiklerini kaybetmeleridir, ancak fark şu ki bu savaş, Azerbaycan halkı için bir kurtuluş savaşı, Ermenistan için ise bir istila savaşıdır’’ ifadelerini kullandı.
Dağlık Karabağ’da Eylül ayı sonundan beri çatışmalar sürüyor. Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının Moskova’daki görüşmesinin ardından ateşkes anlaşmasına varıldı ancak taraflar karşılıklı olarak gerçekte ateşkese çoğunlukla riayet edilmediğini iddia ediyor. Azerbaycan’ın amacının toprak bütünlüğünü sağlamak olduğunu belirten Aliyev, “Türkiye, Azerbaycan’ın komşusu, Ermenistan’ın komşusu ve bir başka Güney Kafkas ülkesi olan Gürcistan’ın komşusu olarak bölgede aktif rol oynuyor. Bu Türkiye’nin hakkıdır” dedi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ’da paralı askerlerin kullanıldığı iddialarını “İhtiyacımız yok” sözleriyle bir kez daha yalanladı ve bu iddialara ilişkin hiçbir ülkenin kanıt sunmadığını ifade etti. ‘’Ermenistan, saldırganlığını bir kenara bırakıp, ateşkese uymalı ve işgal ettiği topraklardan çekilmeli” diyen Aliyev, “Daha sonra ise kan dökülmeden bu konu barışçıl yollarla çözülmeli” ifadelerini kullandı.

Ermenistan mezarlık ziyaretindeki sivilleri vurdu

Ateşkesten hemen sonra Azerbaycan’ın en büyük kenti Gence’yi vuran Ermeni ordusu dün de Terter’de mezarlık ziyaretinde bulunan sivilleri vurdu. Saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Aliyev ise İHA’larla, Ermenistan’ın 1 milyar dolarlık askeri teçhizatı imha ettiklerini duyurdu. Ermenistan’ın, Azerbaycan yerleşim birimlerine top ve füzelerle gerçekleştirdiği saldırılarda bugüne kadar 43 sivil yaşamını yitirdi, 218 sivil yaralandı.