Esad'ın talebine Erdoğan'dan yanıt: Türk askeri Suriye'den çekilmeyecek

Esad'ın talebine Erdoğan'dan yanıt: Türk askeri Suriye'den çekilmeyecek
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Türk askerinin Suriye’deki varlığının son bulması isteğine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan “Öyle bir düşüncemiz yok” yanıtı geldi.Sinan Oğan'la görüşmesinden...

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Türk askerinin Suriye’deki varlığının son bulması isteğine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan “Öyle bir düşüncemiz yok” yanıtı geldi.

Sinan Oğan'la görüşmesinden önce açıklamada bulunan Erdoğan, Esad'ın, Türk askerinin Suriye'den çekilmesi talebine, "Öyle bir düşüncemiz yok, çünkü terör tehdidi devam ediyor" karşılığını verdi.

"Mültecilerin ülkelerine dönmelerini sağlayacağız"

Erdoğan aynı zamanda Türkiye'de bulunan Suriyeli nüfusun ülkelerine geri dönmesi için Suriye'de konut yapımı projeleri hazırladıklarını ifade etti, "1 milyona yakın mültecinin topraklarına dönmesi için Suriye'de konut yapımıyla ilgili projeler hazırladık. Mültecilerin ülkelerine dönmesini sağlayacağız" şeklinde konuştu.

İsveç'in NATO'ya katılması

Erdoğan, İsveç'in NATO'ya katılması için Türkiye'nin şartını yineledi, "Terör örgütlerinin Stockholm caddelerindeki uzantılarına müsaade ettiği sürece NATO üyeliğine olumlu bakmayız" dedi.

Rusya'yla ilişkiler

Ukrayna'yla savaşı sonrası Batı'nın ağır yaptırımlarına uğrayan Rusya için Erdoğan, "Rusya'yla ilişkilerimizde sıkıntı yaşamıyoruz ve Batı gibi bir yaptırım uygulamaya katiyen gitmeyiz. Batı'nın yaptırımları bizi bağlamaz" ifadelerini kullandı.