Esad’la diyaloğun tuğlaları örülüyor

Esad’la diyaloğun tuğlaları örülüyor
Türkiye ile Suriye arasındaki buzların erimesi ve yeniden diyalog kurulmasına yönelik bir açıklama da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi. Çavuşoğlu, Suriye ile görüşme için plan olmadığını ancak ilerleyen...

Türkiye ile Suriye arasındaki buzların erimesi ve yeniden diyalog kurulmasına yönelik bir açıklama da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi. Çavuşoğlu, Suriye ile görüşme için plan olmadığını ancak ilerleyen zamanlarda temaslar olabileceğini söyledi.

Çavuşoğlu, TVNET’te yayınlanan Net Bakış Özel programında Serhat İbrahimoğlu›nun sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, ‹Suriye ile görüşme olacak mı?› sorusuna şöyle cevap verdi:

MUHALEFET İLE REJİM ANLAŞMALI
“Terör örgütlerini ve Türkiye’ye yönelik tehditleri bertaraf etmek için uğraşıyoruz. Suriye’de kalıcı bir istikrar için muhalefet ve rejimin anlaşması gerekiyor. Suriye’nin toprak bütünlüğüne uğraması bizim de aleyhimize. Şu anda böyle bir plan yok ancak ilerleyen zamanlarda temaslar olabilir. Türkiye’nin siyasi süreçle ilgili çabaları son derece samimidir.”