Esenler’de vatandaşlara seslenen Buldan: Kullanacağımız oyumuz bir Yeşil Sol'a bir Kemal Kılıçdaroğlu'na

Esenler’de vatandaşlara seslenen Buldan: Kullanacağımız oyumuz bir Yeşil Sol'a bir Kemal Kılıçdaroğlu'na
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Kullanacağımız oyumuz bir Yeşil Sol'a bir Kemal Kılıçdaroğlu'na” çağrısını yaptı.İstanbul Esenler’de vatandaşlara seslenen Buldan, “Bu ülkeye değişim ve dönüşüm gelecek....

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Kullanacağımız oyumuz bir Yeşil Sol'a bir Kemal Kılıçdaroğlu'na” çağrısını yaptı.

İstanbul Esenler’de vatandaşlara seslenen Buldan, “Bu ülkeye değişim ve dönüşüm gelecek. Bu ülkeyi yöneten anlayış gidecek. Bu ülkede Kürt düşmanlığı, demokrasi düşmanlığı  yapanlar ve bu zihniyeti taşıyanlar gidecekler.” diye konuştu.

Buldan şu ifadeleri kullandı:

"14 Mayıs tarihi bu kadar tarihsel, bu kadar önemli. 14 Mayıs tarihi bu kadar kıymetli bir tarihtir. Bizim aramıza ayrımcılık tohumları yayanları, kutuplaştıranları bu ülkeden artık göndereceğiz. Onların bu ülkeyi yönetmesine asla izin vermeyeceğiz.

31 Mart tarihinde yapılan seçimlerde, yine 24 Haziran seçimlerinde onları nasıl yenilgiye uğrattıysak bu seçimde de aynı yenilgiyi yaşatacağız.

Kürdü inkar edenleri, Türkiye halklarını inkar edenleri, kadınların geleceğini karartanları, gençlerin hayallerini çalanları mutlaka göndereceğiz.

Kullanacağımız oyumuz bir Yeşil Sol'a bir Kemal Kılıçdaroğlu'na."

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI DESTEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Emek ve Özgürlük İttifakı da bugün, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıklamıştı.