Eski ABD Başkanı Trump hakim karşısına çıktı

Eski ABD Başkanı Trump hakim karşısına çıktı
Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Miami'deki malikanesi Mar-o-Lago'da yasa dışı gizli belge sakladığı suçlamasıyla federal mahkemede hakim karşısına çıktı. Prosedür gereği gözaltına alınan...

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Miami'deki malikanesi Mar-o-Lago'da yasa dışı gizli belge sakladığı suçlamasıyla federal mahkemede hakim karşısına çıktı. 

Prosedür gereği gözaltına alınan ve mahkemeye teslim olan Trump, hakkındaki 37 federal suçlamayı reddetti. Eski başkan, hakim karşısına çıkmadan önce diğer zanlılar gibi gözaltına alındı, fotoğrafı çekildi, parmak izi alındı ve kimlik bilgileri kayda girdi.

Euronews'un haberine göre, Trump'la birlikte mahkemeye çağrılan kişisel yardımcısı ve koruması Walt Nauta da hakkındaki suçlamaları reddetti.

37 maddelik iddianame, savunma bilgilerinin izinsiz olarak ele geçirilmesini suç sayan Casusluk Yasası'nın ihlalini ve azami 20 yıl hapis cezası öngören adaleti engellemek için komplo kurmayı içeriyor. Suçlamalara konu olan Trump'ın sakladığı gizli belgelerde nükleer sırlar ve askeri planlar da bulunuyor.

Trump, hakkındaki suçlamaların seçim kampanyasını bozmak isteyen siyasi muhalifleri tarafından haksız yere hedef yapıldığını savunuyor.

Mahkemeye, polisin eşlik ettiği konvoyla gitti

Trump mahkemeye en az altı siyah renkli SUV tipi araçtan oluşan konvoyla gitti. Konvoya iki polis aracının ve bir polis motosikletinin eşlik ettiği görüldü.

8 Ocak 2021'deki Kongre baskınında yaşananları dikkate alan emniyet güçlerinin 50 bin kişilik kalabalığa ve olası şiddet olaylarına karşı hazırlıklı olduğu bildirildi.