Eski Cumhurbaşkanına yolsuzluktan hapis cezası

Eski Cumhurbaşkanına yolsuzluktan hapis cezası
ABD’de federal bir mahkeme, Cemal Kaşıkçı’nın ölümüyle ilgili Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a karşı açılan davayı “Biden’ın dokunulmazlık sağladığını” gerekçe göstererek düşürdü.Dava,...

ABD’de federal bir mahkeme, Cemal Kaşıkçı’nın ölümüyle ilgili Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a karşı açılan davayı “Biden’ın dokunulmazlık sağladığını” gerekçe göstererek düşürdü.

Dava, 2018’de İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz tarafından açılmıştı. Cengiz, Kaşıkçı’nın ölümünden Muhammed Bin Selman’ı sorumlu tutan ve yargılanmasını talep eden bir dava açmıştı.

Ancak Washington’daki bölge mahkemesi hakimi John Bates, “davayı devam ettirmeye ne kadar istekli olsa da Biden yönetiminin kararına karşı başka bir seçeneğinin bulunmadığını” söyledi. 25 sayfalık gerekçeli kararda davanın düşürülmesiyle ilgili olarak Bates, şu açıklamayı yaptı:
“Hem Bin Selman’ın görevlendirildiği şartlar hem de Kaşıkçı cinayetindeki rolüyle ilgili güvenilir iddialar sebebiyle mahkemenin bu konudaki endişelerine rağmen ABD yönetimi, mahkemeye prensin dokunulmaz olduğunu iletmiştir.”