Eski FBI ajanı Biden ailesine iftira atmakla suçlanıyor

Eski FBI ajanı Biden ailesine iftira atmakla suçlanıyor
Bir FBI ajanının, Joe Biden'ın ve oğlu Hunter'ın Ukrayna'daki bir enerji şirketi ile arasındaki bağlantılar hakkında yalan söylediğine ilişkin hakkında soruşturma başlatıldı. Eski FBI ajanı Alexander Smirnov, 2020 Haziran...
Bir FBI ajanının, Joe Biden'ın ve oğlu Hunter'ın Ukrayna'daki bir enerji şirketi ile arasındaki bağlantılar hakkında yalan söylediğine ilişkin hakkında soruşturma başlatıldı. 

Eski FBI ajanı Alexander Smirnov, 2020 Haziran ayında savcılara; Ukrayna'daki enerji şirketi Burisma'ın Hunter ve Joe Biden'a 2015 ve 2016 yıllarında her birine 5 milyon dolar ödediğini söylediğini belirtti.

Savcılar yaptığı açıklamada, Smirnov'un FBI'a, bir Burisma yöneticisinin Hunter Biden'ı "babası aracılığıyla bizi her türlü sorundan korumak için" tuttuğunu iddia ettiğini söylediğini söyledi .

Cumhuriyetçilerin, Biden ve ailesiyle ilgili soruşturmaları sürdürürken FBI'dan iddiaları belgeleyen, düzenlenmemiş formu yayınlamasını talep etmesiyle iddialar yaz boyunca Kongre'de bir parlama noktası haline geldi. O dönemde iddiaların doğru olup olmadığının belirsiz olduğunu kabul ettiler.

Yeni gelişme, ABD başkanının Ukrayna'daki oğlu Hunter'ın iş ilişkilerinden para kazandığına dair Kongre'deki Cumhuriyetçilerin yolsuzluk suçlamalarının ana temasını keskin bir şekilde zayıflatıyor.

43 yaşındaki Smirnov, yalan beyanda bulunmak ve sahte ve uydurma bir kayıt oluşturmakla suçlandı. Mahkeme kayıtlarında bir avukat kaydetmedi. Smirnov suçlu bulunması halinde en fazla 25 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Smirnov, bir yalan beyanda bulunmak ve sahte ve uydurma bir kayıt oluşturmakla suçlandıktan sonra Perşembe günü Las Vegas'ta kısa bir süre mahkemede göründü. Bir savunma dilekçesi vermek için federal kamu savunucusu Margaret Wightman Lambrose kapalı duruşma talebinde bulunduğunda hakim mahkeme salonunun boşaltılmasını emretti. Vaka hakkında yorum yapmayı reddetti.

Adalet Bakanlığı özel savcısı David Weiss tarafından dosyalanan suçlamalar, ayrıca Hunter'a silah ve vergi ihlalleriyle ilgili olarak da dava açmıştı.

Hunter'ın avukat ekibi, yorum talebine hemen cevap vermedi.