Eski Memur Sen Şube Başkanı, rüşvet paralarıyla hacca gitmiş

Eski Memur Sen Şube Başkanı, rüşvet paralarıyla hacca gitmiş
Diyarbakır’daki ihalelere fesat karıştırıp haksız menfaat temin ettiği öne sürülen AK Parti milletvekili adayı ve eski Memur Sen Şube Başkanı Yunus Memiş’in 150 yıl hapsi isteniyor. Memiş’in rüşvet parasıyla hacca gittiği,...

Diyarbakır’daki ihalelere fesat karıştırıp haksız menfaat temin ettiği öne sürülen AK Parti milletvekili adayı ve eski Memur Sen Şube Başkanı Yunus Memiş’in 150 yıl hapsi isteniyor. Memiş’in rüşvet parasıyla hacca gittiği, müdürlüğünü yaptığı öğretmen evinde kalan kadın öğretmenlerin odasına kamera koyup şantaj yaptığı iddia edildi.

İddianameye göre Yunus Memiş, FETÖ’den ihraç edilen öğretmen evi çalışanı Ali K.’yı kurumda gayriresmi çalıştırmaya devam ettirerek ihale evraklarını hazırlattı. Uzaklaştırılması gereken Ali K.’nın maaşını da fesat karıştırdığı ihalelerden aldığı paralardan karşıladı. Bu durum polis tutanağı ve kamera kayıtlarıyla da tespit edildi.

TÜM İHALELERDE, İHALE BEDELİNİN KDV’SİNİ RÜŞVET OLARAK ALIRDI
Sözcü gazetesinin haberine göre; gözaltına alındıktan sonra itirafçı olan Ali K.’nın ifadesinde, “Yunus Memiş tüm ihalelerde, ihaleyi alan firmalardan, ihale bedeli meblağın KDV’sini ihale öncesi veya sonrasında rüşvet olarak alırdı. En son 18 bin lira rüşvet aldığına dair telefonumda ses kaydı var. Sağlam olan ve hiçbir tadilat gerektirmeyen yerler için ihale açıp, verdiği firmalardan haksız kazanç sağlıyordu” dedi.

KADIN ÖĞRETMENLERE ŞANTAJ
Memiş’in rüşvetten gelen paralarla hacca gittiğini, bazı öğretmenlere AVM’ deki ünlü bir giyim mağazasından takım elbise almaya zorladığını anlatan Ali K., şu iddialarda bulundu:

“Bazı odalara kamera yerleştirip burada bazı kadın öğretmenlere “Elimde görüntüleriniz var” diyerek şantaj yapıyordu. Ya da onları farklı yerlere tayin edilmekle tehdit ediyordu. Ben FETÖ’den açığa alındıktan sonra bana, “Seni görevine iade ettireceğim, merak etme” diye vaat verdi. Ama ben ihraç edildim. Bana bu kez İdare Mahkemesi’nden bir hâkimle görüştüğünü ve mesleğe geri döneceğimi söyledi.”