Eski MHP Milletvekili Ahmet Çakar: Kürt diye bir halk yok

Eski MHP Milletvekili Ahmet Çakar: Kürt diye bir halk yok
Eski MHP Milletvekili Ahmet Çakar, "Kürt halkı diye bir halk yok. Kürtler, Türk milletinin ayrılmaz bir parçası, özbeöz Türk çocuklardır. Bir kere ayrı bir ırk, farklı bir halk yok” diyerek bunun aksinin “tarihi gerçeklere...
Eski MHP Milletvekili Ahmet Çakar, "Kürt halkı diye bir halk yok. Kürtler, Türk milletinin ayrılmaz bir parçası, özbeöz Türk çocuklardır. Bir kere ayrı bir ırk, farklı bir halk yok” diyerek bunun aksinin “tarihi gerçeklere uygun olmadığını” savundu.

Eski MHP Milletvekili Ahmet Çakar, Akit TV'de katıldığı programda, konuklardan birinin “Kürt halkı” demesi üzerine hiddetlendi.

Çakar, “O bölgede yaşayan, özbeöz Türk çocuğu olan Kürt kökenli Kürtçe konuşan kardeşlerimiz var. O Kürtçenin içinde 5 bin tane Türkçe kelime var” dedi.

Çakar'ın söyledikleri bu şekilde:

"Kürt halkı diye bir halk yok. Kürtler, Türk milletinin ayrılmaz bir parçası, özbeöz Türk çocuklardır” diyen Çakar, “Bir kere ayrı bir ırk, farklı bir halk yok. Bir kere bunu yapmak namussuzluktur. Kürtleri bizden ayırmak kalleşliktir, şerefsizliktir, hukuka, sosyolojiye uygun değil, psikolojiye uygun değil, tarihi gerçeklere uygun değil. Nasıl olur da Kürt halkı diye bir halktan bahsedilir, bu bile suçtur. Netice itibariyle burada hiddetlenmek ve heyecanla söylemek zorundayım, çünkü yüreğimiz yanıyor”