Eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener: Şikeden dolayı 1. Lig'de oynayacaklardı, o zaman şimdi oynasınlar

Eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener: Şikeden dolayı 1. Lig'de oynayacaklardı, o zaman şimdi oynasınlar
Eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında yaşanan olaylardan sonra Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un 'gerekirse ligden çıkarız' söylemi üzerine, "Esasında şikeden dolayı 1. Lig'de oynayacaklardı,...
Eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında yaşanan olaylardan sonra Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un 'gerekirse ligden çıkarız' söylemi üzerine, "Esasında şikeden dolayı 1. Lig'de oynayacaklardı, o zaman şimdi oynasınlar" açıklamasını yaptı.

Trabzonspor'un eski başkanlarından Sadri Şener, olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasıyla ilgili konuştu. Ali Koç'un "ligden çekiliriz" restiyle ilgili de değerlendirme yapan Şener, “Esasında şike sürecinde şikeden dolayı oynayacaklardı, o zaman şimdi oynasınlar. Büyük bir camia bunu kabul etmek lazım, ama bunu yarın Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor da yaparsa o zaman ne olur. Bunu akılcı bir şekilde masaya oturup konuşmak lazım” dedi.

Trabzonspor’un eski başkanlarından Sadri Şener, Kuzey Ekspres’ten Gökmen Özağcı'ya konuştu ve olaylı Trabzonspor Fenerbahçe maçı hakkında değerlendirmeler yaptı.

Şener, Trabzonspor Fenerbahçe maçında yaşananların hiç olmaması gereken olaylar olduğunu belirterek “ Kim suçlu kim değil benim karar vermem mümkün değil. Bence maça yanlış hakem atandı. Halil Umut Meler Türkiye’nin en iyi hakemlerinden bir olmasına rağmen geçirdiği bir travma var. Öyle bir hakemi böyle bir maça vermek yanlış. Adam psikolojik olarak ne Trabzon ne de Fener’in faullerini kolay çalacak bir durumda değildi. Başka bir hakem verilmeliydi. En büyük yanlış buydu” dedi.

"Fenerbahçeli futbolcular boksör gibi"

Maç sonunda yaşanan arbedeyle ilgili konuşan Şener “Bizim seyircilerin sahaya atlaması ne kadar yanlışsa, Fenerbahçeli futbolcuların boksör gibi ortalıkta dolaşmaları da bir yanlış. Bu yıllardır gelen bir olay Fenerbahçe maçlarında. Üzücü bir durum bir daha olmamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe'nin ruhunda var"

Sadri Şener, Fenerbahçe’nin genel olarak tavrındaki durumun bu sonuçları yarattığına dikkat çekerek “Karşılıklı restleşmenin, birbirini sevmemenin saymamanın baş nedenlerinden biri bence, Fenerbahçe’nin sanki bu ligin sahibi gibi, onlarsız hiç bir şey olmaz gibi davranması, insanlara yukarıdan bakış biçimleri, küçük görmeleri bu sonuçları yaratıyor. Trabzon’u küçük göremiyorsun olmuyor tabi, ama Pendik’i görüyor, gidiyor futbolcu hareketler yapıyor. Bu Fenerbahçe’nin ruhunda olan bir şey, düzeltilebilir mi düzeltilemez mi onu bilmiyorum. Ama şu da var, bizim Trabzon da bu konularda hiçbir zaman ezilmez o da doğru.” Şeklinde konuştu.

"Şikeden 1. Lig'de oynayacaklardı, o zaman şimdi oynasınlar"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un “1. Lig’de oynarız, ligden çekiliriz” tarzındaki söylemlerini değerlendiren Şener “Esasında şike sürecinde şikeden dolayı oynayacaklardı, o zaman şimdi oynasınlar. Büyük bir camia bunu kabul etmek lazım, ama bunu yarın Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor da yaparsa o zaman ne olur. Bunu akılcı bir şekilde masaya oturup konuşmak lazım” dedi.