"Eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan ve iş insanı Bülent Göktuna, devleti 25 milyar dolar zarara uğratmaktan tutuklandı"

"Eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan ve iş insanı Bülent Göktuna, devleti 25 milyar dolar zarara uğratmaktan tutuklandı"
Geçen hafta gözaltına alınan eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan ve iş insanı Bülent Göktuna, devleti 25 milyon dolar zarara uğrattıkları gerekçesiyle tutuklanarak Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne gönderildi.Kasım 2016'da...

Geçen hafta gözaltına alınan eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan ve iş insanı Bülent Göktuna, devleti 25 milyon dolar zarara uğrattıkları gerekçesiyle tutuklanarak Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne gönderildi.

Kasım 2016'da Türkiye Varlık Fonu Başkanı olarak atanan Mehmet Bostan ve Varlık Fonu'ndan kendisine 25 milyon dolar transfer edildiği anlaşılan Mineks Uluslararası Sermaye ve Yatırım Danışmanlığı firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktuna, tutuklandı.

Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat talimatı ile yaklaşık 1 yıldır çok gizli olarak sürdürülen soruşturma geçen hafta tamamlandı. 

Mehmet Bostan, Varlık Fonu'na dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından başkan olarak atandı. 11 ay boyunca Varlık Fonunu yöneten Mehmet Bostan Eylül 2017'de ani bir şekilde görevden alındı.

Açığı Berat Albayrak tespit etti

2018'de Hazine ve Maliye Bakanlığına atanan Berat Albayrak, Varlık Fonu'nda 25 milyon dolarlık bir açık olduğunu tespit etti. 

Yapılan incelemeler sonunda bu paranın iş insanı Bülent Göktuna'ya transfer edildiği anlaşıldı. 

Erdoğan, olayı Devlet Denetleme Kurulu'nun incelemesini istedi. Bu aşamada Binali Yıldırım ise olayın Devlet Denetleme Kurulu'na gitmesine gerek olmadığı yönünde görüş belirtti. 

Göktuna'nın, İngiliz Kraliyet ailesiyle samimi bir arkadaşlığı var

Eski İngiliz Kraliçesi II. Elizabeth ve oğlu York Dükü Prens Andrew ile de çok samimi olan iş insanı Bülent Göktuna, olayın bir tarafındaydı. 

25 milyar dolarlık fon bulma vaadi

Yurt dışından 25 milyar dolarlık fon bulacağını söyleyen Bülent Göktuna, 25 milyon dolarlık bir komisyon karşılığında bu işe soyundu ancak istenen fon alınamadığı gibi 25 milyon dolarlık komisyon da kaybedildi.

Devlet Denetleme Kurulu 1 yılı aşkın bir sürenin ardından raporunu tamamladı. Raporda oklar, Mehmet Bostan ve  Bülent Göktuna'yı gösteriyordu.