Et fiyatını yükseltmek için hayvanları kesmedikleri iddia edilmişti: Besiciler, suçlamalara tepki gösterdi

Et fiyatını yükseltmek için hayvanları kesmedikleri iddia edilmişti: Besiciler, suçlamalara tepki gösterdi
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, et fiyatlarındaki artışın üretim maliyet artışından değil fırsatçılıktan kaynaklandığını ileri sürmüştü. Besiciler ise et fiyatını artırmak için kesime gelmiş hayvanları kesmedikleri...
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, et fiyatlarındaki artışın üretim maliyet artışından değil fırsatçılıktan kaynaklandığını ileri sürmüştü. Besiciler ise et fiyatını artırmak için kesime gelmiş hayvanları kesmedikleri iddialarına tepki gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, et fiyatlarındaki artışın maliyet artışı ve üretim azlığından kaynaklanmadığını üreticilerin fırsatçılık yaptığını öne sürmüştü.

Hem bitkisel üretimde hem hayvansal üretimde gerekli üretimin mevcut olduğunu belirten Yumaklı,  "Hiçbir şekilde haksız kazanca yol açacak eyleme izin vermeyeceğiz. Ramazan ayına özgü olarak 7 bin 500 arkadaşımız sahaya çıkıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Bakanlık teftişe başladı

Yumaklı'nın açıklamaları sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti.  Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ahır teftişinde bulunarak, “Fiili Envanter Tutanağı” tuttuğunu açıkladı.

"40-50 hayvanla piyasayı nasıl etkilerim?"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yıldırım, şunları vurguladı:

“Kahramanmaraş Afşin’de 42 büyükbaş hayvanı olan Yakup Konan’ın çiftliğine gelen vergi müfettişi ve gelir uzmanlarından oluşan ekip hayvan sayımı yaparak tutanak tuttu. Herhangi bir cezai işlem uygulanmadı. Yakup Konan, uzun süredir sadece kırmızı et fiyatları ve maliyetlerle ilgili paylaşımlar yaptığını, piyasayı yönlendirme gibi bir amacının olmadığını söyledi. Telefonla görüştüğüm Yakup Konan, ‘Ben 40-50 hayvanla piyasayı nasıl etkilerim’ dedi.

Besiciler suçlamalara tepki gösterdi

Besiciler ise et fiyatını artırmak için kesime gelmiş hayvanları kesmedikleri iddialarına tepki gösterdi.

Ankara Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Akbulut’un bugün paylaştığı videoda üretici hayvanlarını kestirmek için sıra bekliyor