Ev kadınları ağlayarak anlattı

Ev kadınları ağlayarak anlattı
2021’in son gece yarısı gelen zam yağmurunun ardından ev kadınları ile hane ekonomisini konuşmak için basın toplantısı düzenleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ev hanımları çocuklarının eğitimi, beslenmesi, gıda...

2021’in son gece yarısı gelen zam yağmurunun ardından ev kadınları ile hane ekonomisini konuşmak için basın toplantısı düzenleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ev hanımları çocuklarının eğitimi, beslenmesi, gıda güvensizliği ile ilgili kabus yaşarken bu Saray, yarattığı yoksulluğu, din soslu vatanseverlik ile sumen altı etmeye çalışmaktadır. 2022’de ev hanımlarını daha da zora sokacak her ne olursa işte orada olacağım. Ev ekonomisini yok eden kurumlara önerim; bolca zincir ve kilit depolasınlar kendilerine. Her kim sofradan çalıyorsa işte o bunun bedelini mutlaka ödeyecek” dedi.

Ardından kürsüye gelen bir ev kadını, şöyle dert yandı:
“Evimde tenceremi kaynatamıyorum. Geçinemiyoruz. Aldığımız bir maaşla ocağımızı yakamıyoruz, doğal gazımızı kullanamıyoruz, ısınamıyoruz, yiyemiyoruz, market önünden geçemiyoruz canımız bir şey çekecek de alamayacağız diye, pazara uğrayamıyoruz, geçinemiyoruz. İnanın geçinemiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Kira ödüyoruz. Masraflarımız çok; çocuklarımız okuyor, ihtiyaçları oluyor. Evimizi döndüremiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bir karanlıktayız biz.”

‘CANIMIZA MI KIYALIM?’
Bebekli bir ev kadını ise şöyle dedi:
“Eşim bizi, ben hamileyken bırakıp gitti. Sadece aldığım 850 lira ile geçiniyorum. Evden atıldım, sağ olsun bir hayırsever bize ev verdi ama doğal gazımızı açtıramadık. Isıtıcı ile ısınmaya çalışıyoruz ama onu da yakamıyoruz, elektrik dünya kadar… Yağ bile alamıyorum marketten. 16 yaşında, liseye giden bir kızım daha var. Nasıl geçineceğiz bilmiyorum. Canımıza mı kıyalım, artık onu da bilmiyorum. Çocuklarım bir şey istiyor, alamıyorum. Dün yağ alabilmek için komşudan 30 lira para aldım çocuklarıma yemek yapmak için. (Gözleri dolarak) Simit bile alamıyorum. Bu hükümet artık gitsin başımızdan. Yoksa millet artık gidiyor.”

‘ONLARIN ÇIĞLIĞINI SARAY’DAN DUYMAK ZORDUR TABİ’
Dertli ev kadınlarının ardından kürsüye geçen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Toplumdaki önemli rollerine rağmen Erdoğan’ın ev hanımlarını ve tek gelirli haneleri artık hafife aldığı çok açıktır. Onların çığlığını Saray’dan duymak zordur tabi ki” ifadelerini kullandı.