‘Evliler böyle oyun oynar ama kimseye söylenmez’ demiş

‘Evliler böyle oyun oynar ama kimseye söylenmez’ demiş
İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in  6 yaşındayken dini nikâhla evlendirdiği kızı H.K.G.'nin haziranda savcıya verdiği son ifadeye ulaşıldı.  H.K.G., ifadesinde,  "Kadir...

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in  6 yaşındayken dini nikâhla evlendirdiği kızı H.K.G.'nin haziranda savcıya verdiği son ifadeye ulaşıldı.  H.K.G., ifadesinde,  "Kadir İstekli, evlendiğimizi söyledi. 'Evliler böyle oyun oynarlar, ama bu oyun kimseye söylenmez' dedi. Çocukların evlenmesi normal sanıyordum.  Wattpad'den tanıştığım bir abla, 'devlet seni korur' deyince, kaçtım" şeklinde konuştu.

Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'ın ulaştığı; 7 Haziran 2022 Salı günü kayıt altında alınan ifadenin dikkat çeken kısımları şöyle:

Zamanla her şey normalmiş gibi davranılmaya başlandı. Ben çocuklar küçükken evleniyormuş gibi, herkes böyleymiş gibi düşünüyordum. Kadir'i sevmiyordum. Ailem bana ,'Kadir'e itaat etmezsen melekler sana lanet eder, cehennemde yanarsın' diyorlardı. Daha sonra sürekli Kadir'in odasına ders için gönderiliyordum. Her gittiğimde benimle ilişkiye giriyordu. Onun yaşı büyüktü, ancak kaç yaşında olduğunu hatırlamıyorum.

HOCALARIMDAN BİRİNE ‘BEN EVLİYİM’ DEDİM ÜZÜLDÜM

10 yaşına gelince Arifiye ilçesinde cemaatin Kur'an kurslarından birine yazıldım. Kursa beni Kadir götürüp, getiriyordu. Kurstan aldığı zaman arabada benimle ilişkiye giriyordu. Ben kurstaki hocalarımdan birine 'hocam ben evliyim' dedim. Hocam üzüldü, bana sarıldı. Başka bir şey demedi.

EVDEN KAÇARKEN YAKALANDIM, DARP ETTİLER

Kadir ile aynı evde yaşamaya başladıktan sonra bana bir telefon almışlardı. Geceleri hiç uyumuyordum. Bir tane radyo programına denk gelmiştim. Burada konuşan kişi, kız çocuklarının evlendirilmelerinden bahsediyordu. Ben de Facebook üzerinden bu kişiye ulaştım. Evden kaçmaya karar vermiştim. Tam kaçacakken ailem beni yakaladı. Babam beni darp etti. Elimden telefonu aldılar. Babam bana 'büyük günah işledin, kalbin kirlenmiş, tövbe et' dedi.

YAŞADIKLARIMIN BEDELİ OLSUN

Dosyaya sunulan ses kayıtlarını ben onu konuşturmak ve delil toplamak için yaptım. Çünkü başka delil elde etme imkanım yoktu. Bu kişiler benim eğitim hakkımı elimden aldılar, hayatımın bir kısmını aldılar, adalet yerini bulsun istiyorum. Yaşadıklarımın bedeli olsun istiyorum. Ben Kadir İstekli, babamdan ve annemden şikayetçiyim. Annemin sonradan buna engel olması, göz yummaması gerektiğini düşünüyorum."

Anne Gümüşel konuştu: Yaş farkını sorun etmedik

H.G.K.'nin annesi Fatıma Gümüşel'in ifadesine Sözcü’den Aytunç Erkin ortaya çıktı. Gümüşel ifadesinde, “… Kadir İstekli benim eşimin talebelerindendir. Benim kızım 16 yaşındayken Kadir İstekli annesiyle beraber H.K.G.’yi istemeye geldiler. Hatırladığım kadarıyla Kadir İstekli’yle kızımın arasında 18-19 yıl yaş farkı vardı. Kızım bu yaş farkını hiç sorun etmedi. Ben ve eşim de bu yaş farkını sorun etmedik. Çünkü Kadir İstekli genç görünüyordu” dedi.