“Ey Yunan bir gece ansızın gelebiliriz!”

“Ey Yunan bir gece ansızın gelebiliriz!”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı’nda TEKNOFEST 2022’de konuştu. Erdoğan, Ege’deki tacizler üzerinden Yunanistan’ı sert bir şekilde eleştirdi. “Şu anda Amerika Dedeağaç’a silahları, uçakları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı’nda TEKNOFEST 2022’de konuştu. Erdoğan, Ege’deki tacizler üzerinden Yunanistan’ı sert bir şekilde eleştirdi. “Şu anda Amerika Dedeağaç’a silahları, uçakları gönderiyor mu? Yunanistan S-300’lerle bizi tehdide kalkışıyor” diyen Erdoğan, “Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön… Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur” dedi. Erdoğan, “Yunanistan’a tek cümlemiz var, İzmir’i unutma” diye konuştu.
Yunanistan’a Ege adaları üzerinden de sert bir mesaj gönderen Erdoğan, “Adaları işgal etmeniz filan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 80 YERLİ MİLLİ SAVUNMA SANAYİNE SAHİBİZ
Erdoğan, silahlı insansız hava araçlarının dünyanın 30’dan fazla ülkesinde Türkiye’yi gururla temsil ettiğine, bu araçlara entegre edilen hemen her tür cihazın ve mühimmatın üretiminin de yerli olarak yapıldığına dikkati çekti.
“Samsun’da ilk defa sizlerin takdirine sunulan Kızılelma insansız savaş uçağımız dünya harp tarihinde oyun değiştirici hamle olarak görülmektedir.” ifadelerini kullanan Erdoğan, dünyanın her yerinde teknolojik atılımların öncüsünün savunma sanayi olduğunu bu amaçla geliştirilen ürünlerin kısa sürede hayatın diğer alanlarına da teşmil edildiğini anlattı.
 Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Göreve geldiğimizde yüzde 20 yerli-milli, bu kadardı. Ama şimdi yüzde 80 yerli ve milli savunma sanayine sahibiz. 2023 hedeflerimizi hayata geçirdik. Gençler sizler de inşallah Türkiye’yi 2053, 2071 vizyonuyla çok daha ilerilere taşıyacaksınız. Rabbime bana böyle bir gençlikle yol yürüme, böyle bir gençlikle gönül ve fikir birliği yapma imkanını verdiği için hamdediyorum.
Milli Teknoloji hamlesini bunun için baş tacı ettiklerini, bunun için yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyümede ısrar ettiklerinin altını çizen Erdoğan, “Bakın son çeyrekte 7,6 büyüdük, Türkiye, şu anda büyümede ikinci sırada. Hani diyorlar ya ‘Çılgın Türkler’, evet yanılmadınız, çılgın Türkler büyüyerek yoluna devam ediyor. Bunun için ülkemizi küresel krizlerden ayrıştırarak, kendi hedeflerimizden kopmamakta ısrar ediyoruz.” dedi.

ADALAR SEN ŞARKI SÖYLERKEN İŞGAL EDİLDİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Erdoğan’ın açıklamasına sosyal medyadan sert tepki gösterdi. Tezcan, “Nihayet ikrar ettin. ‘Bir gece ansızın…’ şarkısını bırak. Yirmi yıl gözünün önünde adalar işgal edilirken neden sustun? Uyarılarımıza neden kulak asmadın? Sen şarkı söylerken işgal edildi adalar Erdoğan. Şimdi derdin vatan mı, seçim mi? Geliyor gelmekte olan…” ifadelerine yer verdi.