EYT'li on binlerce kişiye maaş bağlanmadı

EYT'li on binlerce kişiye maaş bağlanmadı
İktidar, martta başvuru yapan EYT'lilere en geç haziran başında maaş bağlanacağını iddia etmişti ancak ağustos ayının ortalarına gelinmesine rağmen on binlerce vatandaşa henüz maaş bağlanmadı.Emeklilikte Yaşa Takılanlar...

İktidar, martta başvuru yapan EYT'lilere en geç haziran başında maaş bağlanacağını iddia etmişti ancak ağustos ayının ortalarına gelinmesine rağmen on binlerce vatandaşa henüz maaş bağlanmadı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında 3 Mart'tan itibaren yaklaşık 1 milyon 900 bin kişi emeklilik başvurusu yaptı. Ancak bu sayının içinde hem SGK müdürlüklerine giderek hem de e-Devlet üzerinden mükerrer başvuru yapanlar da var. Mükerrer başvurular çıkarıldığında yaklaşık 1 milyon 800 bin civarında emeklilik başvurusu yapıldı.

Artı Gerçek'ten Sinan Saygılı'nın haberine göre SGK, normal rutininde yıllık ortalama 450 bin küsur emeklilik işlemini tamamlıyor. EYT kapsamında başvuru yapanların işlemlerinin bir kaç yılı bulacağı görülünce, seçim öncesi SGK çalışanlarına hafta içi ve hafta sonu zorunlu mesai getirildi, kurum içi hızlandırılmış eğitimle emeklilik başvurularına bakan memur sayısı artırıldı.

Emekli sayısı mart ayında 13 milyon 199.5 bin iken bu sayı nisanda 13 milyon 448.8 bine yükseldi. Yani, EYT düzenlemesi sonrası ilk ayda 249 bin 301 kişiye emekli maaşı bağlandı.

Mart ayında başvurusunu yapan ve aradan geçen 5 aya rağmen halen işlem durumu 'Gelen evrak beklemede' şeklinde görülen çok sayıda emekli adayı bulunuyor. Başvurunun durumunu, SGK Doküman Yönetim Sistemi üzerinden takip edilebiliyor. 'Gelen evrak beklemede' demek ise başvuruların henüz sonuçlanmadığını gösteriyor.