Fabrika sahibi tutuklandı

Fabrika sahibi tutuklandı
Sakarya Hendek’te 7 kişinin öldüğü, 126 kişinin yaralandığı patlamanın ardından MÜSİAD tarafından yapılan yemekli toplantı tepkilere neden olmuştu. O toplantı ile ilgili konuşan fabrikanın sahibi Yaşar Coşkun, yemekli...

Sakarya Hendek’te 7 kişinin öldüğü, 126 kişinin yaralandığı patlamanın ardından MÜSİAD tarafından yapılan yemekli toplantı tepkilere neden olmuştu. O toplantı ile ilgili konuşan fabrikanın sahibi Yaşar Coşkun, yemekli toplantıya katılan MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirildiğini; toplantı yerinin ise Hendek Belediye Başkanı tarafından ayarlandığını iddia etti. Coşkun’un bu sözlerine belediyeden sert bir yalanlama geldi.
Hendek Belediyesi, Yaşar Coşkun’un sözleri için “O yemekle ilgili hiç bir alakamız ve bilgimiz yok” başlıklı açıklamasında Yaşar Coşkun’un kullandığı ifadeler ‘Külliyen yalandır’ denildi.
Patlamanın hemen ardından düzenlenen ve tartışmalara yol açan yemekli toplantıya ilişkin “Hendek’te gerçekleşen olay moral yemeği değildi, herkes bunu çok yanlış anladı” diyen Coşkun, patlama sonucu yerle bir olan fabrikanın Avrupa standartlarında olduğunu da iddia etmişti.
Daha önce 4 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 5’e çıktı. Fabrikanın sahipleri Ali Rıza Ergenç Coşkun ile oğlu Yaşar Coşkun da dün gözaltına alınmıştı. Yaşar Coşkun tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece tutuklanırken ortağı olan babası ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.