Facia yaşanan madene dördüncü baraj

Facia yaşanan madene dördüncü baraj
Bartın'ın Amasra ilçesinde, 14 Ekim’de meydana gelen ve 42 işçinin hayatını kaybettiği patlamanın gerçekleştiği TTK Kömür İşletmeleri Maden Ocağı'nda yangının devam etmesi nedeniyle eksi 100 kotuna dördüncü baraj yapımı...

Bartın'ın Amasra ilçesinde, 14 Ekim’de meydana gelen ve 42 işçinin hayatını kaybettiği patlamanın gerçekleştiği TTK Kömür İşletmeleri Maden Ocağı'nda yangının devam etmesi nedeniyle eksi 100 kotuna dördüncü baraj yapımı çalışmalarına başlandığı bildiriliyor.

Eksi 320 kotundaki patlama sonrasında meydana gelen yangın nedeniyle eksi 250 kotuna 2 baraj ve eksi 100 kotuna bir baraj yapıldı.

Her gün maden ocağına inen tahlisiye ekiplerinin metan gazı ölçüm değerlerinin normale dönmediği ve yangının devam ettiği tespiti üzerine ocakta daha önce üçüncü barajın yapıldığı eksi 100 kotuna dördüncü barajı yaparak yangının oksijenle bağlantısını kesmek hedefleniyor.

Öte yandan, maden ocağında 2019'da çalışmaya başlayan ve patlamanın ardından izne ayrılan 134 maden işçisinin çevre temizliği, iş güvenliği ve nakliyat konulardın da yeniden kursa tabi tutuldukları aktarıldı.