Faik Öztrak'tan "sızan toplantı" çıkışı: İyi ki çok geç ortaya çıkmadı

Faik Öztrak'tan "sızan toplantı" çıkışı: İyi ki çok geç ortaya çıkmadı
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte CHP'li kurmayların sızan toplantısına ilişkin, "İyi ki çok geç ortaya çıkmadı. Bazı şeyler çok geç ortaya çıktığı zaman milletin hazmetmesi zor oluyor....

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte CHP'li kurmayların sızan toplantısına ilişkin, "İyi ki çok geç ortaya çıkmadı. Bazı şeyler çok geç ortaya çıktığı zaman milletin hazmetmesi zor oluyor. Bu konuyla uğraşmanın ne millete ne de Cumhuriyet Halk Partisi'ne bir faydası yok. Bizde her zaman aklıselim galip gelir, tartışa tartışa sonunda doğru yolu buluruz" diye konuştu.

Sözcü yazarı Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtlayan Öztrak, parti içindeki tartışmalar hakkında “Bu tartışmaların olmaması lazım, kamuoyu önünde hiç olmaması lazım. Zaten bu tartışmaların bitmesi için Cumhuriyet Halk Partisi'nin mevcut yönetimi olarak kongreler sürecini başlattık. Burada doğru yol kongreler sürecinin işlemesi neticesinde bulunacaktır” diyen Öztrak, şöyle devam etti:

“Dolayısıyla bu süreç kendi içinde yürür ama bu arada size oy vermiş olan 25 buçuk milyon insanın hakkına, hukukuna sahip çıkamıyorsanız, o zaman millet size ceza keser. Ama biz bu hakka hukuka sahip çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

“Bizde her zaman aklıselim galip gelir, tartışa tartışa sonunda doğru yolu buluruz”

Öztrak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık ettiği ve görüntüleri sızdırılan toplantı hakkında da şunları kaydetti:

“Konuşmayı doğru bulmuyorum demedim, ülke yangın yerine dönmüşken, millet zam zulüm altında inlerken Zoom toplantısı konuşmayı doğru bulmuyorum dedim. Partimizin kongreler süreci hızla ilerlerken partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıları da doğru bulmayız dedim.

Bu toplantıları yapanlara söylenen bir laf. Yarışmaya ‘evet’ diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını doğru bulmuyoruz. Ama bizde her zaman aklıselim galip gelir, tartışa tartışa sonunda doğru yolu buluruz.”

"İyi ki çok geç ortaya çıkmadı"

Öztrak, videonun sızdırılması konusuyla ilgili olarak da, “İyi ki çok geç ortaya çıkmadı bu, bazı şeyler çok geç ortaya çıktığı zaman milletin hazmetmesi zor oluyor. Bu konuyla uğraşmanın ne millete ne de Cumhuriyet Halk Partisi'ne bir faydası yok" dedi.