Farelerde farklı korona virüs türleri bulundu

Farelerde farklı korona virüs türleri bulundu
Kovid-19 salgınının, vahşi yaşam ticaretinden kaynaklandığı düşünülüyor. Hastalık ilk olarak yarasalarda ortaya çıkmış ve henüz bilinmeyen bir başka tür aracılığıyla insanlara sıçramıştı. Yeni bir çalışmayla,...

Kovid-19 salgınının, vahşi yaşam ticaretinden kaynaklandığı düşünülüyor. Hastalık ilk olarak yarasalarda ortaya çıkmış ve henüz bilinmeyen bir başka tür aracılığıyla insanlara sıçramıştı. Yeni bir çalışmayla, Güneydoğu Asya'daki pazarlarda ve restoranlarda satılan farelerde farklı koronavirüs türleri bulunduğu sonucuna varıldı. Hayvanlar arasındaki pozitif test oranı, hayvanların "alandan sofraya" götürülürken arttığı ve hayvanların bu süreçte virüs aldıklarını gösterdi. Tespit edilen koronavirüs türlerinin Kovid-19'dan farklı ve insan sağlığına zararlı olmadığı tahmin ediliyor.

DÖNÜM NOKTASI

Uzmanlar ise salgının küresel vahşi yaşam ticaretini azaltmak adına bir dönüm noktası olduğunu söylüyor. Ayrıca pazarların salgınlar alanında bir "saatli bomba" olduğunu ve bu pazarlarda farklı türlerin bir araya gelip virüsü yayabileceğini vurguluyor.