Fatih Altaylı: Bana göre Tolga Şardan ne yazarsa doğrudur, bu tutuklama gazetecilere gözdağıdır

Fatih Altaylı: Bana göre Tolga Şardan ne yazarsa doğrudur, bu tutuklama gazetecilere gözdağıdır
Gazeteci Fatih Altaylı, "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı sonrası hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan T24 yazarı Tolga Şardan üzerinden gazetecilere gözdağı...

Gazeteci Fatih Altaylı, "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı sonrası hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan T24 yazarı Tolga Şardan üzerinden gazetecilere gözdağı verildiğini belirtti.

"Bana göre Tolga Şardan ne yazarsa doğrudur" diyen Altaylı, Tolga Şardan'ın tutuklanmasına neden olan, MİT'in adliyelerle ilgili rapor hazırlayıp Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu yazısı hakkında şu yorumu yaptı: 

"Haberin Saray kaynaklı olduğunu, toplumda ciddi bir huzursuzluk yaradan adalet meselesinde Cumhurbaşkanı’nın da rahatsızlığını belgelemek ve adaletteki sorunların Cumhurbaşkanlığına gölge düşürmesini engelleme amaçlı olarak sızdırıldığını düşündüm.

Açıkçası böyle bir raporun varlığı, umut verici bir gelişme olarak görülebilirdi.

Ancak Şardan bu haberin gerçek dışı olduğu iddiası ve 'doğru olmayan bir bilgiyi alenen yaymak' suçlamasıyla tutuklandı.
(...)

Tolga Şardan’ın tutuklanması aslında gazetecilere gözdağıdır. “Haber yapmayın, başınıza bela almayın.” Sayıları giderek azalan gerçek gazetecilere, hakiki muhabirlere mesajdır. Mesaj Timur Soykan’adır, Murat Ağırel’edir, İsmail Saymaz’adır, Çiğdem Toker’edir, hâlâ gazetecilik yapmaya çalışan kim varsa onadır.

İşin iktidar açısından vahim olan tarafı ise artık neyin lehlerine, neyin aleyhlerine olduğunu bile ayırt edemeyecek hale geldiklerinin ortaya çıkmasıdır.

Cumhurbaşkanı’nın lehine olan bir haberi, niyeyse Cumhurbaşkanı’nın aleyhine bir gelişmeye çevirmeyi başarmışlardır.

Bilmeyerek yaptılarsa “enayiliktir”. Bilerek yaptılarsa “hainlik”.

Ben kendi adıma Tolga Şardan’ın gazeteciliğine güvenmeye devam edeceğim. Kimin yalan bilgiyi alenen yaymakta olduğunu ise en iyi zaman gösterecektir, siyasi güç ya da siyasallaşmış yargı gücü değil…"

TIKLAYIN Gazeteci Tolga Şardan tutuklandı