Fatih Altaylı: CHP'ye yönelik 'para sayma' soruşturmasında, bu paralar ayakkabı kutularında bulunsaydı, aynı hızla soruşturma açılır mıydı?

Fatih Altaylı: CHP'ye yönelik 'para sayma' soruşturmasında, bu paralar ayakkabı kutularında bulunsaydı, aynı hızla soruşturma açılır mıydı?
Gazeteci Fatih Altaylı gündemi değerlendirdiği YouTube programında CHP'ye yönelik 'para sayma' soruşturması konusuna da değindi. ''CHP'nin yaptığı savunma ve ortaya koyduğu deliller çok net'' diyen Altaylı, ''Bu konudaki soruşturma...
Gazeteci Fatih Altaylı gündemi değerlendirdiği YouTube programında CHP'ye yönelik 'para sayma' soruşturması konusuna da değindi. ''CHP'nin yaptığı savunma ve ortaya koyduğu deliller çok net'' diyen Altaylı, ''Bu konudaki soruşturma AKP'liler için olsaydı yine bu hızda açılır mıydı yoksa daha hızlı biçimde örtbas mı edilirdi?'' diye sordu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen para sayma görüntüleriyle ilgili başlatılan soruşturmaya yönelik değerlendirmede bulunan Fatih Altaylı,

''CHP'nin yaptığı savunma ve ortaya koyduğu deliller çok net. Yine de savcılık bir soruşturma açmış. Savcılığının bu soruşturmayı açmasında hiçbir ilgisi yok. Neye dayanarak bu soruşturmayı açtılar bilmiyoruz ama elbette açılabilir. Mesela bu para sayma iddiası içerisinde olanlar AKP'li birileri olsaydı aynı soruşturmalar aynı hızda açılır mıydı? Sorun burada. Bu soruşturma AKP'liler için bu hızda açılır mıydı yoksa daha hızlı biçimde örtbas mı edilirdi?'' dedi.

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dün (11 Mart) CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin resen soruşturma başlatmıştı.

Başsavcılıkça, bazı sosyal medya hesaplarında, "Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı" notuyla paylaşılan görüntülere ilişkin maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespit edilmesi amacıyla resen soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.