Fatih Altaylı: Şevki Yılmaz ya bilmiyor ya uyduruyor

Fatih Altaylı: Şevki Yılmaz ya bilmiyor ya uyduruyor
Gazeteci Fatih Altaylı, Atatürk'e hakaret eden Yeni Akit Gazetesi yazarı Şevki Yılmaz'a yanıt verdi.Gazeteci Fatih Altaylı, Osmanoğlu ailesinin en yaşlı üyesi Orhan Osmanoğlu'nun kızı Berna Osmanoğlu'nun düğününde, Yeni...
Gazeteci Fatih Altaylı, Atatürk'e hakaret eden Yeni Akit Gazetesi yazarı Şevki Yılmaz'a yanıt verdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, Osmanoğlu ailesinin en yaşlı üyesi Orhan Osmanoğlu'nun kızı Berna Osmanoğlu'nun düğününde, Yeni Akit yazarı Şevki Yılmaz'ın "Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum. Hiçbir ülkede hanedan ailesi sürgün edilmemiştir" sözlerine işaret ederek, "Fransa’da devrimin ardından hanedan ailesi sürgün edilmedi çünkü giyotinle idam edildi. Öldürdükleri Kral ve Kraliçe’yi mi sürgün edeceklerdi! Rusya’da da Çar ailesinin, yani Romanoff’ların sürgün edilmediği doğru.

Çünkü izleri bulunamadı. Tüm aile fertleri çoluk çocuk demeden bir ormana götürülüp katledildiler ve ölüleri bir çukura toplu halde atıldı. Ailenin yaşayan tek bir ferdi bırakılmadı ki, sürgün edilsin" diye yazdı.

Avusturya'da Habsburg Hanedanı'nın 1918'de tüm aile üyeleriin sürgüne gönderildiğini kaydeden Altaylı, "Yani anlayacağınız Şevki Yılmaz’ın sözlerinin o bölümü de doğru değil. Ya bilmiyor ya uyduruyor" ifadelerini kullandı.

(Yazının tamamı)

Ne olmuştu?

2’nci Abdülhamit’in torunun düğününde Yeni Akit Gazetesi yazarı Şevki Yılmazİlber Ortaylı’nın da nikâh şahidi olduğu düğünde "Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum"  ifadelerini kullanmıştı.