Fatih bin Talat... Araplar Fatih Terim'in peşinde...

Fatih bin Talat... Araplar Fatih Terim'in peşinde...
Futbol yıldızlarına verdiği astronomik rakamlarla dünya futbolunda dengeleri yerinden oynatan Suudi Arabistan transfere doymak bilmeyecek gibi. Suudi Arabistan Ligi'nde Al Nassr ve Al Hilal'in gerisinde kalan Al Ahli'de teknik direktör...

Futbol yıldızlarına verdiği astronomik rakamlarla dünya futbolunda dengeleri yerinden oynatan Suudi Arabistan transfere doymak bilmeyecek gibi. Suudi Arabistan Ligi'nde Al Nassr ve Al Hilal'in gerisinde kalan Al Ahli'de teknik direktör değişikliği konuşuluyor. 11. haftası geride kaldığı Suudi Arabistan Pro Ligi'nde Al Ahli, lider Al-Hilal'in 7 puan gerisine düştü. Al Hilal karşısında aldığı 3-1'lik yenilgi sonrası acil toplanan Al Ahli Jeddah yönetimi ise teknik direktör Matthias Jaissle ile yolları ayırmaya karar verdi. Al-Ahli'de en güçlü teknik direktör adayının da Fatih Terim olduğu ileri sürüldü.

Türkiye'de Galatasaray dışında kulüp çalıştırmayacağını belirten, Milli Takım'a dönme ihtimali de Montella ile yapılan 3 yıllık kontrat ve A Millilerin EURO 2024 vizesi alması ile kapanan Fatih Terim'in Arabistan'dan gelecek tekliflere sıcak bakabileceği konuşuluyor. Tabii Suudilerin yıllık 20 milyon euro ödemeye hazır olması da bu olası birlikteliği güçlendiriyor. 1.5 yıldır takım çalıştırmayan Terim'in Al Ahli'ye Türkiye'den de futbolcu götüreceği ve başta Kerem Aktürkoğlu olmak üzere bir liste hazırladığı da belirtiliyor.

Al Ahli transfer döneminde kesenin ağzını açmış ve Edouard Mendy, Riyad Mahrez, Allan Saint-Maximin, Franck Kessie, Roger Ibanez, Merih Demiral, Gabri Vega için yaklaşık 200 milyon euro (yaklaşık 6 milyar TL) bonservis bedeli ödemişti.