Fatih Erbakan yerel seçim hedefini açıkladı

Fatih Erbakan yerel seçim hedefini açıkladı
Yeniden Refah Genel Başkanı Erbakan, İstanbul'da iftar programında yerel seçimde alacakları oy hedefini açıkladı. Erbakan, genel seçim anketlerini hatırlatarak "Bizi 'diğer'lerinin arasında gösterip yüzde 1 bile vermeyen anket...
Yeniden Refah Genel Başkanı Erbakan, İstanbul'da iftar programında yerel seçimde alacakları oy hedefini açıkladı. Erbakan, genel seçim anketlerini hatırlatarak "Bizi 'diğer'lerinin arasında gösterip yüzde 1 bile vermeyen anket firmaları bu seçimde yüzde 7-8 gösterdiğine göre yüzde 20'nin üzerinde oy alacağız" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kapıdaki yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erbakan, "Geçen seçimde bizi 'diğer'lerinin arasında gösterip yüzde 1 bile vermeyen anket firmaları bu seçimde yüzde 7-8 gösterdiğine göre yüzde 20'nin üzerinde oy alacağız" dedi.

"Ahlaklı belediyecilik"

Partisinin Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Büyük İstanbul İftar Programı'nda konuşan Erbakan, partinin yükselişinin artık herkes tarafından görüldüğünü, İstanbul'da 1 Nisan itibarıyla ahlaklı belediyecilik hizmetlerini başlatacaklarını söyledi.

"Yüzde 20'nin üzerinde oy alacağız"

Anket firmalarının partisinin oyunun artacağı konusunda hemfikir olduğunu belirten Erbakan, "Geçen seçimde bizi 'diğer'lerinin arasında gösterip yüzde 1 bile vermeyen anket firmaları bu seçimde yüzde 7-8 gösterdiğine göre yüzde 20'nin üzerinde oy alacağız" ifadesini kullandı.

"Üye sayısında MHP ve İYİ Parti'yi geride bırakacağız"

Parti üye sayılarında da yükselişi gördüklerini anlatan Erbakan, son 6 ayda 260 binden 474 bin üye sayısına çıktıklarını dile getirdi. Erbakan, "Bugün yarın 480 bin üye sayısı olan MHP ve 500 bin üyesi olan İYİ Parti'yi de geride bırakacağız. Seçimlere Türkiye'nin en büyük 3. üye sayısına sahip partisi olarak gireceğiz. Seçimlerin ardından 1 milyon hedefine ulaşacağız" diye konuştu.

"Referanslarımız var, geçmişimiz ortada"

Milletin rantçı belediyecilik anlayışından bıkıp usandığını ifade eden Erbakan, "Milletimiz çözümü Yeniden Refah Partisi'nde arıyor. Çünkü milletimiz 1980'de başlayan milli görüş belediyeciliğinin ne anlama geldiğini biliyor. Samimi, ahlaklı, dürüst, sözünün eri, adil belediyeciliğin Yeniden Refah'la iş başına geleceğini biliyor" dedi.

Erbakan, 2028'de iktidara gelmeleri durumunda dış politika ve ekonomideki sorunların üstesinden geleceklerini belirterek şöyle devam etti:

"Referanslarımız var, geçmişimiz ortada. Yine gelecek ve bu aziz milletin yüzünü milli görüşle güldüreceğiz. Öncelikle 1 Nisan itibarıyla ahlaklı belediyecilik dönemini başlatıyoruz. 1 Nisan'dan itibaren makam ve rakam için değil Allah rızası için çalışan kadrolar iş başına gelecek. 94 ruhunu, milli görüş belediyeciliğini yeniden hayata geçireceğiz. Şimdi yeniden belediyelerde destan yazma zamanı."

İftar programına partinin ilçe belediye başkan adayları, STK temsilcileri ve partililer katıldı.