Fatih Erbakan’dan Erdoğan’a yanıt: Kimseye kaybettirmek için değil kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz

Fatih Erbakan’dan Erdoğan’a yanıt: Kimseye kaybettirmek için değil kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz
Cumhurbaşkanı ve AKP Gene Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bizi kaybettirmek için seçime giriyorlar’ açıklamasına yanıt veren YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Kimseye kaybettirmek için değil, kendimiz kazanmak için...
Cumhurbaşkanı ve AKP Gene Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bizi kaybettirmek için seçime giriyorlar’ açıklamasına yanıt veren YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Kimseye kaybettirmek için değil, kendimiz kazanmak için giriyoruz” dedi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine yönelik çalışmalar kapsamında geldiği Gaziantep'te partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yenide Refah’ın aday göstermesini, ‘Bize kaybettirmek için seçime giriyorlar’ ifadelerine cevap veren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Hiç kimseye kazandırmak veya kaybettirmek için seçime girmiyor her yerde kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz" dedi.

‘Yeniden Refah Partisi’nin ayak sesleri Türkiye’de çok güçlü bir şekilde duyuluyor’

Basın mensuplarına Yeniden Refah Partisi’nin ayak sesleri tüm Türkiye’de çok güçlü bir şekilde duyulduğunu söyeleyen Erbakan, “Öncelikle uzun yıllardan beri milletimizin rantçı, heykelci ve örgütçü belediyecilikten yaşamış olduğu sıkıntılardan doğuyor. Yıllardan beri siyasi particiler milletimizi kötünün iyisini seçmeye mecbur bıraktılar. Yeni bir belediyecilik anlayışını 89 - 94’teki efsane milli görüş belediyecilik anlayışını milletimizin önüne koyamadılar. Ahlaklı belediyecilik anlayışını milletimizin önüne koyamadılar. Rantçı, heykelci ve örgütçü belediyecilikten milletimiz bıktı, usandı. Yeniden Refah Partimizin büyümesindeki diğer önemli sebep ekonomik sıkıntılardır. Bugün Türkiye’nin her köşesinde emeklimiz, memurumuz, asgari ücretlimiz ve çiftçimiz geçinememekten şikayet ediyor. Hayat pahalılığı, enflasyon, ekonomik kriz ve alım gücünün sürekli düşmesi gibi unsurlar Yeniden Refah Partisi’nin bir umut haline gelmesine vesile olmuştur. Geçen yıllar içerisinde hem belediyecilik alanındaki milletimizin beklentisini karşılamayan belediyecilik anlayışları hem de makro boyutta ekonomik alandaki milletimizin geçim derdine yol açan sıkıntılar onları bizim partimize yönlendiriyor. Yeniden Refah Partisi’nin ayak sesleri tüm Türkiye’de çok güçlü bir şekilde duyuluyor” diye konuştu.

‘Her yerde kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz’

AK Parti’den gelen ‘seçimi kazanmak için değil kaybettirmek için çalışıyorlar’ eleştirilerine yanıt veren Erbakan, "Yeniden Refah Partisi, hiç kimseye kazandırmak veya kaybettirmek için seçime girmiyor. Her yerde kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz. Diğer tüm partiler de böyledir. Bu mantıkla giderseniz; o zaman İstanbul'da DEM Parti, AK Parti'ye kazandırmak için seçime giriyor. Çünkü DEM Parti'nin alacağı oylar, İmamoğlu'ndan gidecek. Eğer öyleyse DEM Parti, seçime girmesin mi? Eğer girerse AK Parti'ye kazandıracak. Aynı durum İYİ Parti için de söz konusu. O zaman daha önce de belirttiğim gibi seçimlerden önce bir kurum anket yapsın. En yüksek oy alan 2 partiyi belirlesin ve seçime onlar girsin. Çünkü onların dışındaki herkes birine kazandırmak için yola çıkacak. Böyle demokrasi olur mu? Böyle seçim olur mu? Seçime girme hakkı olan her parti, istediği seçim bölgesinden seçime girer. Böyle bir yaklaşım partilere ve seçmene karşı uygun bir yaklaşım değildir. Ahlaklı belediyeciliği yeniden hakim kılmak için seçime giriyoruz" dedi.