Felaket kol geziyor

Felaket kol geziyor
Somali'nin başkenti Mogadişu'da önceki gün meydana gelen bombalı saldırıda en az 100 kişi hayatını kaybetti, 300 kişi yaralandı. Ordu, bombalı saldırı sonrasında ülkenin Ali Gadud bölgesinde operasyon başlattı. Bölgede çıkan...

Somali'nin başkenti Mogadişu'da önceki gün meydana gelen bombalı saldırıda en az 100 kişi hayatını kaybetti, 300 kişi yaralandı. Ordu, bombalı saldırı sonrasında ülkenin Ali Gadud bölgesinde operasyon başlattı. Bölgede çıkan çatışmalarda Eş-Şebab üyesi 100 teröristin öldürüldüğü açıklandı. Somali Enformasyon Bakanlığından yapılan açıklama, Mogadişu'da önceki gün meydana gelen bombalı saldırıların ardından geldi. 100'den fazla kişinin öldüğü, en az 300 kişinin yaralandığı terör saldırılarının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Bir hafta önce açılan köprü çöktü
Hindistan’ın Gujarat eyaletinde yer alan Morbi kentindeki Machchhu Nehri üzerindeki asma köprü çöktü, en az 90 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası basına yansıyan bilgilere göre, çökme anında köprüde tahminen 500 kişi bulunuyordu. Bu nedenle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. 230 metre uzunluğundaki köprünün 6 aylık tadilatın ardından 23 Ekim’de yeniden kullanıma açıldığı belirtildi.


Filipinler’de sel felaketi
Filipinler'in doğusundaki Camarines Sur kentinde de etkili olan Nalgae fırtınası yol açtığı heyelan ve taşkınlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye çıktı. Fırtınadan en çok etkilenen yerlerin başında gelen Maguindanao kentinin Datu Odin Sinsuat kasabasındaki Kusiong köyünde, 27-28 Ekim'de sele kapılanların sayısının 80 ila 100 olabileceği bildirildi. Kötü hava koşulları nedeniyle Manila'daki Ninoy Aquino Uluslararası Havalimanı'nda (NAIA) 100'den fazla uçuş iptal edildi.


Güney Kore’de ulusal yas ilan edildi
Güney Kore'de Cadılar Bayramı kutlamalarındaki izdihamda ölenlerin sayısı 153'e yükselirken, ülke korkunç olayın şokunu yaşıyor. Yayınlanan görüntülerde onlarca gencin cansız bedeninin sokaklara serildiği görülürken Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ulusal yas ilan etti. Seul şehir yönetimi, olayla bağlantılı 355 kayıp ihbarının alındığını açıkladı. Olayın ardından aileler, haber alamadıkları çocuklarının ve akrabalarının akıbetini gözyaşları içinde öğrenmeye çalışıyor. Yetkililer, de hayatını kaybedenlerin kimliklerini belirleyip ailelerine ulaşmak için büyük bir çaba veriyor.